Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ

Μέσα στη νύχτα, οι στρατηγοί της Άγκυρας έστειλαν μια φρεγάτα για να δοκιμάσει το χρόνο αντίδρασης της ελληνικής στρατιωτικής μηχανής. Η τουρκική φρεγάτα «Oruc Reis» προερχόμενη από τον Ελλήσποντο μπήκε στην ελληνική χωρική θάλασσα και έπλευσε ανάμεσα στην Εύβοια και την Σκύρο. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο παρέμεινε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων για 32 λεπτά, συγκεκριμένα από τις 22:32 μέχρι τις 23:04 το βράδυ της Τρίτης.
Ο προκλητικός πλους της τουρκικής φρεγάτας έρχεται δύο 24ωρα μετά την πρωτοφανή δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ερντογάν ότι δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η τουρκική φρεγάτα «προερχόμενη από τα Στενά Ελλησπόντου, κινούμενη με νοτιοδυτική πορεία εισήλθε την 22:32 της 12ης Νοεμβρίου σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Σκύρου. Στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία νοτιοανατολική εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα νοτίως Ν. Σκύρου την 23:04, συνεχίζοντας τον πλου του προς νοτιοανατολικό Αιγαίο».
Οι αξιωματικοί του Πενταγώνου επισημαίνουν ότι «πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του».

protothema.gr