Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΚΕ "ΑΔΕΙΑΖΕΙ " ΤΟΝ ΧΑΡΙΛΑΟ ...

Ο Περισσός έφτασε στο σημείο να "αδειάσει" ακόμη και τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος Χαριλάο Φλωράκη για τη συνεργασία που είχε προωθήσει με την Ελληνική Αριστερά (Ε.ΑΡ.) και τον Λεωνίδα Κύρκο και τον σχηματισμό του ΕνιαίουΣυνασπισμού.Όπως ο διάβολος το λιβάνι φοβάται το ΚΚΕ το ενδεχόμενο πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές, γιατί κάτι τέτοιο θα έθετε επί τάπητος το ζήτημα των συνεργασιών ακόμη και μεταξύ των κομμάτων της Αριστεράς για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σενάριο που δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται ούτε να το συζητήσει η ηγεσία του κόμματος.
Προκειμένου μάλιστα να κόψει την όρεξη όσων μέσα στο κόμμα “φλερτάρουν” με την ιδέα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ κόντρα στη γραμμή του...“απομονωτισμού” η ηγεσία του Περισσού έσπευσε μέσω της ΚΟΜ.ΕΠ. (Κομμουνιστική Επιθεώρηση) να ξεκαθαρίζει τα ζητήματα αυτά, φθάνοντας στο σημείο να "αδειάσει" ακόμη και τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος Χαριλάο Φλωράκηγια τη συνεργασία που είχε προωθήσει με την Ελληνική Αριστερά (Ε.ΑΡ.) και τον Λεωνίδα Κύρκο και τον σχηματισμό του Ενιαίου Συνασπισμού.
Στο κείμενο λοιπόν του περιοδικού του ΚΚΕ που υπογράφεται από το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος περιγράφεται η συγκρότηση του Ενιαίου Συνασπισμού και η συνεργασία Φλωράκη-Κύρκου ως «αποτέλεσμα σοβαρών προβλημάτων στρατηγικής» του κόμματος, ενώ ασκεί επίθεση και στον πρώην Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Γρηγόρη Φαράκο λέγοντας ότι:«Η συμμετοχή του κόμματος σε τέτοιες κυβερνήσεις φούντωσε μέσα στο κόμμα τον οπορτουνισμό, που σήκωσε ανοιχτά κεφάλι με επικεφαλής μέλη της Κ.Ε. και τον τότε γ.γ. της Κ.Ε., Γρηγόρη Φαράκο».
Η πιθανή ανάγκη συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ είναι πάντως μια άποψη λέγεται που κερδίζει έδαφος μεταξύ στελεχών και μελών του κόμματος προκαλώντας εκνευρισμό στον Περισσό καθώς και ανησυχία στα ηγετικά κλιμάκια αφού πλανάται εκ νέου το φάντασμα μιας ακόμη μεγάλης διάσπασης με την εκκαθάριση των “οπορτουνιστών”.


newsit.gr