Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

"ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ " ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Σε αναστάτωση παραμένει το ΠΑΣΟΚ, ενόψει των συζητήσεων με την Τρόικα, με δεδομένο ότι παραμένει η μεγάλη διάφορα απόψεων σχετικά με την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014, ενώ «βόμβα» στα κυβερνητικά θεμέλια εξακολουθεί να είναι και το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα.
Η ηγεσία του Κινήματος, υπό την πίεση πολλών βουλευτών, παραμένει στη θέση ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την επιβολή νέων μέτρων. Και διαβεβαιώνει ότι θα μείνει πιστή σε αυτή τη θέση, περισσότερο απ κάθε άλλη φορά. «Δεν κάνει πίσω η Τρόικα, αλλά δεν θα κάνουμε πίσω ούτε εμείς» λένε από την Χαριλάου Τρικουπη, χωρίς ωστόσο να μπορούν να πουν πού μπορεί να οδηγήσει ένα τέτοιο αδιέξοδο.
Σε κάθε περίπτωση πάντως πολλοί βουλευτές, απο εκείνους, που διαφοροποιηθηκαν πρόσφατα σε μια σειρά κυβερνητικών επιλογών και επιλογών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μέτρα, ανεξάρτητα απο την τελική στάση, που θα αποφασίσει το Κίνημα.
Ούτε όμως και να δεχθούν το νομοσχέδιο για το φόρο στα ακίνητα, όπως τον έχουν παρουσιάσει εώς τρία απο το οικονομικό επιτελείο.
Ζητούν δε δραστικές αλλαγές και στόχευση διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, απο εκείνες, που περιλαμβάνει το σημερινό σχέδιο.
«Τα μέτρα μπορούν να περάσουν και με λιγότερες απο 150 ψήφους -ας το κάνουν, εμείς δε θα ψηφίσουμε», λένε χαρακτηριστικά ορισμένοι απο τους αντάρτες.

pprotothema .gr