Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ




Πρωταγωνιστικό ρόλο στην απάτη στον Οίκο Ναύτου (ΝΑΤ) που αποκάλυψε η Δίωξη Ναρκωτικών-Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής είχε ξανθιά 50χρονη που σήμερα είναι απεσπασμένη στο γραφείο του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου (αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι φέρει ευθύνη ο υπ. Παιδείας), αλλά...  συνέχιζε και σήμερα να πηγαινοέρχεται στο Ναυτικό Ταμείο, κινώντας τα νήματα ως μόνιμη  υπάλληλος του ΕΟΠΥΥ.
Η 50χρονη είχε αναπτύξει σχέσεις στον Οίκο Ναύτου καθώς παλαιότερα υπήρξε εκεί απεσπασμένη στον ασφαλιστικό οργανισμό των Ναυτικών. Τώρα όμως απολάμβανε την ευνοϊκή  απόσπασή της στο γραφείο του υπουργού παιδείας αλλά παράλληλα ήταν και αυτή που οργάνωσε τον εκβιασμό και την απάτη με τον κλινικάρχη ο οποίος και κατέφυγε στο ΣΔΟΕ. Μάλιστα η 50χρονη ήταν αυτή που με άνδρα συνεργό της παρέλαβε την μπλε βαλίτσα και πιάστηκαν επ’ αυτοφώρο στο Αιγάλεω με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 205.570 ευρώ.
Η Δίωξη Ναρκωτικών στο ΣΔΟΕ Αττικής όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Fimotro είχε παγιδεύσεις με κάμερες χώρους στους οποίους απεικονίζεται η 50χρονη με εικόνα αλλά και ήχο να κάνει τις … διαπραγματεύσεις. Μάλιστα το υλικό αυτό υπό την μορφή DVD αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δικογραφίας που για λόγους απόλυτης αντικειμενικότητας υποβλήθηκε σε συνεργασία με τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.
Όλοι οι συλληφθέντες, πέντε στο σύνολο, ήταν ενταγμένοι σε εγκληματική οργάνωση, που εξαπατούσε το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τον Οίκο Ναύτου, ενώ το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό αποτελούσε μέρος της παράνομης αμοιβής τους σε ανάλογη υπόθεση εξαπάτησης του Οίκου Ναύτου. Η διερεύνηση της υπόθεσης εξελίχθηκε τον τελευταίο τουλάχιστον μήνα, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία στο Σ.Δ.Ο.Ε., επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας. Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι οι υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου πρότειναν σε ιδιοκτήτη ιδιωτικής κλινικής να συναινέσει σε εξαπάτηση του Δημοσίου, καθώς είχαν τη δυνατότητα λόγω της θέσης τους να εκταμιεύσουν και να διαθέσουν παράνομα στην κλινική του, μεγάλο χρηματικό ποσό, χρησιμοποιώντας παραστατικά νοσηλείας ασφαλισμένων του Ταμείου, τα οποία είχαν ήδη εξοφληθεί σε προγενέστερο χρόνο. Ζήτησαν επιπλέον από τον επιχειρηματία, ως αμοιβή, το ήμισυ του ποσού που θα εκταμίευαν παράνομα και συγκεκριμένα τα χρήματα, τα οποία προσημειώθηκαν και βρέθηκαν στην κατοχή τους τη στιγμή της σύλληψης τους.

πηγη ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ