Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ




Μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων θα είναι η Τετάρτη 6 Νοεμβρίου με εργαζόμενους από πολλούς επαγγελματικούς κλάδους να απεργούν διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική. Νέα 24ωρη Γενική Απεργία θα πραγματοποιήσουν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.  Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα.  

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ, τα Ταμεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, οι δικαστικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι και καθηγητές κ.ά.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι τραπεζοϋπάλληλοι. Σε ανακοίνωσή της μάλιστα η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι "ενώνει τη φωνή της με τους άλλους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους και τους ανέργους ενάντια, στις αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων που καταστρέφουν τη χώρα και οδηγούν στην εξαθλίωση το λαό μας".

Στον τομέα της Υγείας, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδεςκαι το ΕΚΑΒ, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ ενώ το πλαίσιο συμμετοχής της στη γενική απεργία ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό εστιάζουν στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγο για διάλυση νοσοκομείων, δομών του ΕΟΠΥΥ, κλείσιμο Τμημάτων και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και απαιτούν προσλήψεις προσωπικού, χρηματοδότηση του ΕΣΥ, κάλυψη των ανασφάλιστων, κατάργηση των πληρωμών των 5 ευρώ για εξέταση και 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ξεκινούν από την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, και σε εβδομαδιαίες επαναλήψεις, τα Διαγνωστικά Κέντρα, διεκδικώντας την αποπληρωμή των οφειλομένων.