Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην απόφαση της κυβέρνησης να εισβάλλει στο ραδιομέγαροτης ΕΡΤ με ΜΑΤ τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση ολοκληρώνει «μια απόλυτα πραξικοπηματική ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου».
«Δύο μέρες μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του «με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας.
Για άλλη μια φορά το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο, σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει ότι ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τις ελευθερίες του».
Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της.
Η ΔΗΜΑΡ διαφώνησε κατηγορηματικά με την επιλογή της κυβέρνησης για τη βίαιη αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης και την απόρριψη κάθε συμβιβασμού. Οι μήνες που πέρασαν ανέδειξαν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής επιλογής. Το αυταρχικό πρότυπο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, εμφανίζει σήμερα την αναμενομένη κατάληξη της εφαρμογής του. Τα ΜΑΤ στην εκκένωση της ΕΡΤ.
«Μετά το μαύρο της ΕΡΤ και τις μαζικές απολύσεις, η κρατική βία και τρομοκρατία δείχνει σήμερα το πρόσωπό της, δεν πρέπει να περάσει. Καλούμε το λαό να αντισταθεί και να φτιάξει ακόμα περισσότερες εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης» δήλωσε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Διαμάντω Μανωλάκου, με αφορμή την επέμβαση στο Ραδιομέγαρο.
"Το σημερινό σόου που στήθηκε στην ΕΡΤ είναι μία ακόμη απελπισμένη κίνηση του Σαμαρά για να αλλάξει την ατζέντα και ο κόσμος να ξεχάσει την αντιλαϊκή και ανθελληνική πολιτική του. Η άθλια συγκυβέρνηση απέδειξε από την πρώτη μέρα που δημιούργησε το σήριαλ της ΕΡΤ πως λειτουργεί χωρίς κανένα σχεδιασμό και είναι άκρως επικίνδυνη για την χώρα. Έχει προσκυνήσει τους μεγάλους καναλάρχες, εργολάβους και νταβατζήδες που με παράνομες ρυθμίσεις τους χάρισε τα πάντα. Μονή λύση για την Ελλάδα να πέσει η χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου", τονίζει η Χρυσή Αυγή.

newsit.gr