Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ : ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΣ

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει στην ελληνική κοινωνία η άρση των πλειστηριασμών, κρούει ο γνωστός εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο κ. Φλωρίδης περιέγραψε τη ζοφερή εικόνα που επικρατεί και που αναμένεται να κυριαρχήσει, εάν αρθούν οι περιορισμοί και γίνουνμαζικοί πλειστηριασμοί.
Εξηγεί ο κ. Φλωρίδης: «Αν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί, σημαίνει για μένα μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφή. Από τη Βουλή δεν μπορεί να περάσει τέτοιος νόμος, που να βγάζει μαζικά σε πλειστηριασμό τα σπίτια του κόσμου που δεν μπορούν να πληρώσουν. Και οι τράπεζες έχουν συμμετοχή σε αυτό».
«Πλειστηριασμοί γίνονταν πάντα στην Ελλάδα» προσθέτει. «Αυτοί που εισηγούνται άλλα πράγματα, δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει πλειστηριασμός. Εμείς τα ζούμε καθημερινά στα δικαστήρια. Μιλάμε για φρικτές καταστάσεις. Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό σήμερα και δεν το εμπεδώνουν και αυτά τα τρία άτομα της τρόικας, τα οποία δεν ξέρω τι προελεύσεως είναι τι προσόντα έχουν και τι ψυχική ισορροπία, εδώ υπάρχει πρόβλημα».
Και συνεχίζει, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Τα άτομα, τα οποία ασκούν δημόσια εξουσία -και εν προκειμένω η τρόικα, που κυβερνά κατά ένα μεγάλο μέρος-, πρέπει να διαπιστώσουμε ότι είναι άτομα ψυχικά ισορροπημένα. Εγώ τουλάχιστον σε έναν από αυτούς δεν το έχω δει. Πιστεύω ότι ο κ. πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει να αλλάξουν τα άτομα».
Ερωτηθείς για την αποπομπή του από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, δήλωσε: «Αυτές είναι αποφάσεις πολιτικές και αυτός που τις παίρνει έχει και το βάρος των αποφάσεών του. Εάν κάνω οποιαδήποτε κρίση, θα θεωρηθεί ότι κάνω αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι υπάρχουν πιο καλοί από μένα και εύχομαι το έργο να συνεχιστεί»

protothema.gr