Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

Άνοιξε σήμερα τις πόρτες του το παράρτημα της ΓΣΕΒΕΕ τουΙατρείου Κοινωνικής Αποστολής στους ανασφάλιστους καιάνεργους επαγγελματοβιοτέχνες, το οποίο λειτουργεί στην οδό Καποδιστρίου 24.Την Ημέρα Προληπτικής Ιατρικής Φροντίδας διοργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η ΓΣΕΒΕΕ και η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και από το πρωί έως και το μεσημέρι 80 πολίτες είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν προληπτικά από ειδικούς γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Ο προληπτικός έλεγχος περιελάμβανε κλινική εξέταση από Παθολόγο, Παιδίατρο, Καρδιολόγο, Ορθοπαιδικό, καθώς και εργαστηριακές εξετάσεις από Βιοπαθολόγο, όπου χρειάζονταν.
Επίσης, τα παιδιά των ανασφάλιστων γονέων είχαν τη δυνατότητα υπερηχολογικού καρδιολογικού ελέγχου που χρειάζονται για τη βεβαίωση του σχολείου ή για τα αθλήματά τους και της χορήγησης δωρεάν εμβολίων που υπαγορεύει ο βασικός εμβολιασμός και αδυνατούν να πληρώσουν οι γονείς τους.
Το μέγεθος του προβλήματος, όταν 577.000 οικογένειες μέλη και πρώην μέλη της ΓΣΕΒΕΕ είναι ακάλυπτοι ασφαλιστικά χωρίς γιατρό και φάρμακα, λόγω αδυναμίας πληρωμής των ασφαλιστικών και φορολογικών τους υποχρεώσεων, τόνισε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σπουδαιότητα της πρόληψης.
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής - παράρτημα ΓΣΕΒΕΕ λειτουργεί κάθε Τρίτη 12:00 με 19:00 στην οδό Καποδιστρίου 24. Πληροφορίες παρέχονται κάθε Τρίτη στο 211 411 1590 και καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στα κεντρικά γραφεία του Ιατρείου στην οδό Σεβαστουπόλεως 113 στο 210 3839770 από τις 09:00 έως τις 17:00.

newsit.gr