Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΤΙΜΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ, "ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ



Επίτιμη δια βίου Πρόεδρος στην «Ευρωπαϊκή Ένωση Ηλικιωμένων» εξελέγη στις 7 Νοεμβρίου, η κα Μαρία Κανελλοπούλου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ηλικιωμένων (European Senior Citizens Union) ιδρύθηκε στη Μαδρίτη το 1995, συνιστά τη μεγαλύτερη πολιτική οργάνωση ηλικιωμένων στην Ευρώπη και συνδέεται με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Εκπροσωπείται σε 26 χώρες και έχει περίπου 500.000 μέλη.
Βασικός στόχος της οργάνωσης είναι η προώθηση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων ηλικιωμένων πολιτών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, η καταπολέμηση των διακρίσεων εναντίον τους καθώς και η τόνωση του διαλόγου μεταξύ των γενεών.
Αυτή η ιδιαίτερα τιμητική εκλογή για την Μαρία Κανελλοπούλου και τη Νέα Δημοκρατία, έρχεται σε μια περίοδο όπου η ενεργός γήρανση συνιστά σημαντική πολιτική προτεραιότητα για την ΕΕ και στόχος είναι να προωθηθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών προκειμένου να αντέξουν στη δοκιμασία της γήρανσης του πληθυσμού.

Στην πολύχρονη συνεισφορά της η κα Κανελλοπούλου αγωνίστηκε για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας, ενώ μεταξύ άλλων συνέθεσε το Χάρτη για τα Δικαιώματα της Οικογένειας ως μέλος της Γραμματείας Γυναικών της Νέας Δημοκρατίας.