Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ
Με τη δημιουργία ιδιωτικών κλινικών στα νησιά επιχειρεί να αντιμετωπίσει την έλλειψη γιατρών ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Δύο ημέρες μετά τη μήνυση του δημάρχου Τήνου ο υπουργός Υγείας κατέθεσε  (το βράδυ της Παρασκευής) τροπολογία  με την οποία δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών κλινικών στα νησιά χωρίς περιορισμούς, πληθυσμιακούς ή γραφειοκρατικούς, που ίσχυαν μέχρι τώρα. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η διευκόλυνση της δημιουργίας των ιδιωτικών κλινικών επιδιώκεται για λόγους εθνικού συμφέροντος. Όπως εκτιμάται, η απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας ιδιωτικών θεραπευτηρίων στα νησιά θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, ενώ θα καλύψει και τα κενά στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα των κατοίκων.
Κατά το υπουργείο, το ζητούμενο είναι η δημιουργία «μικρότερων και πιο ευέλικτων λειτουργικά σχημάτων ιδιωτικών κλινικών»  στις ευαίσθητες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας, θέτοντας ως προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες την ίδρυση κλινικών με ελάχιστο αριθμό κλινών τις 15 καθώς και την κάλυψη παθολογικών- χειρουργικών περιστατικών.
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται και η δυνατότητα μεταστέγασης κλινικών που λειτουργούν στην επικράτεια σε νησιά, «καθόσον η διαδικασία δημιουργίας κλινικών με τον τρόπο αυτό είναι απλούστερη και σαφώς συμφέρουσα οικονομικά».

ΠΗΓΗ AUTODIOIKIS.GR