Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

MOYΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ - ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΟΝΝΕΔ





Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ημέρες Πολιτισμού και Τέχνης» που εγκαινιάζουμε, διοργανώνουμε μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με διασκευασμένα έργα του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη από σύνολο εγχόρδων με πιάνο. Η εκδλωση ﷽﷽﷽﷽﷽ Η εκδοχωρήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου και ώρα 19:30, στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα).

Ο αντισυμβατικός λόγος και τα μηνύματα του Μάνου Χατζιδάκι, είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. Αποτελεί λοιπόν ευθύνη της νέας γενιάς, να μη λησμονά τους μεγάλους Έλληνες που με το έργο και την προσωπικότητά τους, προάγουν την Ελλάδα, καθιστώντας την λίκνο προόδου και πολιτισμού για όλον τον κόσμο. Με την κίνηση αυτή, τιμούμε μία φυσιογνωμία-σύμβολο της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, μεταδίδοντας το μήνυμα ότι εκτός από την Ελλάδα της κρίσης, υπάρχει και η Ελλάδα της δημιουργικότητας, του πνεύματος, της μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και θα μιλήσει για τον Μάνο Χατζιδάκι, ο καθηγητής, λογοτέχνης, εικαστικός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Πολιτισμού και Τέχνης, κ. Δημοσθένης Δαββέτας.