Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Με εντολή του Κ. Μητσοτάκη ελέγχονται Δημόσιοι Υπάλληλοι μεεμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού που αθροιστικά, μετά το 2009, ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης βάζει στο στόχαστρο τους Δημοσίους Υπαλλήλους που μέσα στην κρίση έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά που συνολικά ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.
''Να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που επέλεξαν να στείλουν υψηλά χρηματικά ποσά σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού''
Με επιστολή που έστειλε στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ζητάει την κατά προτεραιότητα εξέταση εκείνων των υπαλλήλων που ελέγχονται ήδη, ποινικά ή πειθαρχικά, για τυχόν έκνομες πράξεις και συμπεριφορές ή υπάρχουν ενδείξεις απόκτησης πόρων που δεν δικαιολογούνται από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα.
''Οι εποχές όπου ο καθένας μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανένα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν οι πάντες''
Για τον έλεγχο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως θα αποδείξει αν τα ποσά αυτά που μεταφέρθηκαν μπορούν να δικαιολογηθούν από την εν γένει περιουσιακή τους κατάσταση.
''Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας προς το σύνολο της κοινωνίας, που από το υστέρημά της πολλές φορές συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που επέλεξαν να στείλουν υψηλά χρηματικά ποσά σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού''.
Χαρακτηριστικά μάλιστα ο υπουργός πρόσθεσε:
''Οι εποχές όπου ο καθένας μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανένα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν οι πάντες''.


newsit.gr