Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΤΧΣ

Σε δήλωση προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, «για τις πρωτοφανείς και σκανδαλώδεις αποφάσεις με τις οποίες θεσμοθετείται η διαπλοκή μεταξύ ΤΧΣ και τραπεζικού τομέα».
«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Διευθύνουσα Σύμβουλός του κα. Αναστασία Σακελλαρίου χωρίς περίσκεψη και χωρίς αιδώ έλαβαν μια σκανδαλώδη απόφαση που θεσμοθετεί την αδιαφάνεια και την ουσιαστική νόθευση του τραπεζικού και γενικότερα του οικονομικού ανταγωνισμού, εξυπηρετώντας τους τραπεζίτες που «διοικούν» και ελέγχουν τους τέσσερις λεγόμενους συστημικούς τραπεζικούς ομίλους που λειτουργούν με χρήματα των δεινά φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών.
Η κα. Σακελλαρίου αποφάσισε με τη συνένοχη σιωπή και αδιαφορία του αρμόδιου Υπουργού και της κυβέρνησης να τοποθετήσει τα μέλη της Διοίκησης του ΤΧΣ στα Διοικητικά Συμβούλια των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Μάλιστα, η ίδια επέλεξε να «εκπροσωπήσει» το ΤΧΣ στην τράπεζα της οποίας ήταν στέλεχος! Το γεγονός δεν εκπλήσσει αν αναλογιστεί κανείς ότι και ο Κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας υπήρξε αδρά αμοιβόμενο υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας... Όμως αυτή η απόφαση αποτελεί σκάνδαλο, με ευρύτερες χρηματοπιστωτικές συνέπειες και στο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕ, για το «κύρος» και την «αξιοπιστία» της οποίας κόπτεται η κυβέρνηση και θυσιάζεται πέντε χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός.
Η κυβέρνηση θα επιτρέψει να συντελεστεί αυτό το μνημειώδες έγκλημα αδιαφάνειας, στο οποίο ελέγχοντες, ελεγχόμενοι, χρηματοδότες και διοικητές γίνονται ένα μάτσο λουλούδια; Εν όψει και της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. θα σιωπήσει για μια σκοτεινή απόφαση που πλήττει το κύρος της χώρας και νοθεύει ουσιαστικά σε βάρος των φορολογουμένων και των επιχειρήσεων τον υγιή ανταγωνισμό; Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα παρέμβει;».


newsbomb.gr