Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΡΕΝ

- Μήνυμα σε όσους τον κατηγορούν για διγλωσσία σε Ελλάδα και εξωτερικό επιχείρησε να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας
- Απείλησε ευθέως την Ευρώπη αλλά ο ευρωπαίος επίτροπος δεν φάνηκε να σηκώνει το γάντι
- Ο κ.Τσίπρας παρέδωσε στον Όλι Ρεν τη Μαύρη Βίβλο τουΜνημονίου
- Όλος έντονος ο διάλογος μεταξύ των δυο ανδρώνΟ Αλέξης Τσίπρας έκανε σήμερα κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν. Σήκωσε τους τόνους απέναντι σε έναν ευρωπαίο αξιωματούχο και κυρίως έκανε το παν για να γίνει γνωστό!
Η συνάντηση με τον Ολι Ρεν ήταν προφανώς μια καλή αφορμή για να επιδείξει σε όσους τον αμφισβητούν και τον κατηγορούν για διγλωσσία ότι έχει ακριβώς την ίδια στάση σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Δεν ήταν και το καλύτερο κλίμα στην συνάντηση του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών, Όλι Ρεν με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα των πλειστηριασμών στον κ. Ρεν προειδοποιώντας τον μάλιστα ότι "Τις κόκκινες γραμμές,  τις βάζει η κοινωνία, όχι η κυβέρνηση Σαμαρά. Κι αν τις υπερβούν, το «καλό κουράγιο», θα είναι μια φράση χρήσιμη και για τον ίδιο και για την Ε.Ε. στο σύνολό της".
Τότε ο κ. Ρεν δεν απάντησε αλλά χαμογέλασε και αντιμετώπισε με χιούμορ την "επίθεση" Τσίπρα. Ωστόσο, επανήλθε λίγη ώρα αργότερα σφάζοντας με το γάντι τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
"Θέλετε να είστε σε ευρωπαϊκό πλαίσιο ή όχι;" τον ρώτησε με αφορμή τις διάφορες γραμμές που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως για το θέμα δραχμή ή ευρώ...
Τότε ο κ. Τσίπρας απάντησε αλλά όχι ευθέως: "Μη με ρωτάτε ενώ ξέρετε ποιά είναι η θέση μας..."
Ο κ. Τσίπρας έδωσε στον Όλι Ρεν την Μαύρη Βίβλο του Μνημονίου, δηλαδή όπως εξήγησε: "τα τραγικά αποτελέσματα της εφαρμογής βάρβαρων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια σε κοινωνικό και οικονομικό πεδίο. Και του εξήγησα ότι εδώ που βρισκόμαστε χρειάζεται άμεση αλλαγή πολιτικής, χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης. Χρειάζεται συντονισμένη πολιτική για την ανάπτυξη και την αύξηση των δεικτών του ΑΕΠ."
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε επίσης ότι εξήγησε στον κ. Ρεν ότι "αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η κοινωνία βάζει κόκκινες γραμμές, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του στο θέμα του φόρου των ακινήτων και στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας."
Αυτές τις κόκκινες γραμμές, εξήγησα στον επίτροπο, τις βάζει η κοινωνία, όχι η κυβέρνηση Σαμαρά. Κι αν τις υπερβούν, τότε του εξήγησα ότι η φράση που μας είπε πριν τρία χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο, το «καλό κουράγιο», θα είναι μια φράση χρήσιμη και για τον ίδιο και για την Ε.Ε. στο σύνολό της.
Πρόσθεσε ότι: "Αν υπάρξει οποιαδήποτε σκέψη για άρση της προστασίας στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, τότε αυτό θα οδηγήσει σε μια ανεπανάληπτη κοινωνική ένταση, δεν είναι αποδεκτό αυτό, αλλά θα οδηγήσει και στην υποτίμηση των αξιών της ακίνητης περιουσίας. Όμως, ταυτόχρονα, θα οδηγήσει στη χρεοκοπία των τραπεζών, στην ανάγκη τους για ανακεφαλαιοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό στο ευρωπαϊκό πλαίσιο ένα άλλο νέο φαινόμενο σαν αυτό που είδαμε στην Κύπρο πριν από ένα χρόνο."

newsit.gr