Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η "ΣΠΙΘΑ" ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


ΣΧΟΛΙΑ
Η «ΣΠΙΘΑ» ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ»




Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών , ίδρυσε ο Μίκης Θεοδωράκης και το ονόμασε «Σπίθα»

Να αντισταθούμε λέει στο μνημόνιο, να αντισταθούμε σε όσους και σε όσα επιβουλεύονται την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία, να κάνουμε… «ανυπακοή στο Δ.Ν.Τ, και τα γνωστά αυτού του είδους.


Σαν λόγια, εντάξει στέκονται ….

Επειδή όμως παρατηρώ τώρα τελευταία , μια μαζική μεταστροφή όλων των βολεμένων και οικονομημένων «αριστεροπροοδευτικών», προς το … «ανεξάρτητο και προς την …καταγγελιομανία» για όλα τα κακά που έφεραν την σημερινή κατάντια της χώρας, έχω την εντύπωση ότι καιρός είναι να μπει κάποιο φρένο σ’ αυτή την ακατάσχετη αποτίναξη ευθυνών από πάνω τους ….


Επειδή λοιπόν όλοι αυτοί οι βολεμένοι και οικονομημένοι «αριστεροπροοδευτικοί εξουσιολάτρες και εξουσιολάγνοι», φροντίζουν πάντα να….επιπλέουν όπως οι φελλοί,βρίσκονται πάντα μέσα στα πλαίσια της μόδας .

Και η μόδα τώρα επιτάσσει το «ανεξάρτητο και την καταγγελλιομανία του φθαρμένου συστήματος»…

Αυτοί, που μετά την μεταπολίτευση ενσωματώθηκαν στο σύστημα, διοίκησαν, εξουσίασαν, οικονόμησαν, ….»ανατίναξαν» τις ιδέες τους και την χώρα και τώρα που ο κόσμος είναι έτοιμος να τους πάρει με τις ντομάτες , έγιναν και αυτοί … «μοδάτοι- ανεξάρτητοι- καταγγέλλοντες».

Και ο Μίκης Θεοδωράκης , μέρος του συστήματος και της εξουσίας στη χώρα μας είναι .

Απόμακρος από τον λαό , παρά τις φιλολαϊκές του ρήσεις και την πραγματικά φιλολαϊκή μουσική του

Τα τραγούδια του αγαπήθηκαν γιατί τον εκφράζουν τον λαό και αυτός με την σειρά του θησαύρισε απ’ αυτά τα τραγούδια και ενσωματώθηκε στο σύστημα διοίκησης και εξουσίας της χώρας μας….

Δύο μόνο υπενθυμίσεις….

Και υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε γίνει και τώρα πρόσφατα , όταν είχε έλθει ο Ερντογάν με την αρμάδα του στην χώρα μας , στο σπίτι του πήγαν με τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου και σφιχταγκαλιάστηκαν όλοι μαζί , για χάριν της «Ελληνοτουρκικής φιλίας» που τώρα καταγγέλλει…(ο Θεοδωράκης)

Τελικά, η «Σπίθα» τι ρόλο θα παίξει;