Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΟ ΑΣΕΠ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ 300 ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ& ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ



Δρομολογείται από το υπουργείο Παιδείας η έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 300 εκπαιδευτικών (Δασκάλων και Νηπιαγωγών) Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα σχολικά έτη 2011-2012 και 2012-2013.
Το υπουργείο δημοσίευσε σε ΦΕΚ την απόφαση καθορισμού των 282 θέσεων Δασκάλων και 18 θέσεων Νηπιαγωγών που θα πληρωθούν με γραπτό διαγωνισμό, τον οποίο θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ.
Το προσχέδιο της προκήρυξης είναι ήδη στα χέρια της Ανεξάρτητης Αρχής και θα δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Περιλαμβάνει τα προσόντα των υποψηφίων, την κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα και την εξεταστέα ύλη του διαγωνισμού. Αιτήσεις θα υποβληθούν μέσα στον Φεβρουάριο και οι εξετάσεις θα γίνουν μετά το Πάσχα.
Αξίζει να σημειωθεί πως στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι απόφοιτοι των δύο Τμημάτων Ειδικής Αγωγής ΑΕΙ, δηλαδή του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Κατεύθυνσης ατόμων με ειδικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού, οι περίπου 150 θα διοριστούν έως το φθινόπωρο του 2011 ώστε να αναλάβουν καθήκοντα με τη νέα σχολική χρονιά και οι υπόλοιποι θα διοριστούν το επόμενο έτος. Τα κενά θα καλυφθούν με εκπαιδευτικούς από τους Ενιαίους Πίνακες προσωρινών Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας.
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ - ΕΡΓΑΣΙΑ