Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ


Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ


Στα δικαστήρια θα οδηγηθεί πλέον η υπόθεση του Ραφίκ Τζιμπούρ με την ΑΕΚ, καθώς οι δυο πλευρές φαντάζει μάλλον απίθανο να βρουν "χρυσή τομή". Η πλευρά του Γαλλοαλγερινού ζητά αποζημίωση ύψους 1.420.000 ευρώ για οφειλές ενός έτους, μείωση προσωπικότητας και ποδοσφαιρικής αξίας, αναφέροντας μάλιστα ότι το επεισόδιο ήταν στημένο από τον Μανόλο Χιμένεθ, ενώ η Ενωση κάνει λόγο για ανακριβή και συκοφαντική προσφυγή.
"Η ΠΑΕ ΑΕΚ επιφυλάσσεται για τα όσα αναφέρονται στην ανακριβή και συκοφαντική προσφυγή του ποδοσφαιριστή, γιατί γίνεται σκόπιμη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων", τονίζει ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ AEK, Χάρης Γρηγορίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Mega".

Πάντως, η πλευρά της ΑΕΚ εκτιμά ότι από τα 188.000 ευρώ που το οφείλει από την τελευταία δόση του συμβολαίου του, αφαιρούνται από αυτά 70.000 ευρώ που είναι το τελευταίο του χρηματικό πρόστιμο. Το απόγευμα της Παρασκευής ο Χάρης Γρηγορίου προχώρησε και σε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra" υποστηρίζοντας εκ νέου ότι πρόκειται για διαστροφή δεδομένων από την πλευρά του Ράφικ Τζιμπούρ.
Αναλυτικά: "Πρόκειται για μία διαμάχη εμφύλιας φύσεως" είπε αρχικά ο νομικός εκπρόσωπος της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ και συνέχισε: "Έχουμε διαστροφή των δεδομένων από τον παίκτη. Από την πλευρά του Τζιμπούρ ακολουθείται το δόγμα ότι καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, κάτι που όμως δεν ισχύει στα νομικά, διότι τέτοιες υποθέσεις εύκολα καταρρίπτονται, όταν υπάρχουν έγγραφα και μάρτυρες".
"Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ανοίγει ένας κύκλος δυσάρεστων αντιπαραθέσεων, αθλητικών, ποινικών και πολιτικών (σ.σ. θα επιληφθούν τα πολικά δικαστήρια). Το ξέραμε όλοι από την αρχή ότι ο Τζιμπούρ είναι δύσκολος χαρακτήρας, αλλά δεν θέλω να κάνω “κιτρινισμένη” υπεράσπιση. Όλα αυτά που θα εκτυλιχθούν αυτές τις μέρες θα προσπαθήσουν να δώσουν στους δικαστές ένα δείγμα για το ποιος λέει την αλήθεια" επισήμανε ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος αρνήθηκε ότι η ΑΕΚ οφείλει στον Αλγερινό το ποσό που ζητάει να του επιδικαστεί (1.280.000 ευρώ):
"Εμείς υποστηρίζουμε ότι η ΑΕΚ χρωστάει 188.000 ευρώ, που αποδεικνύεται εγγράφως. Επικοινώνησα με τον συνάδελφο και δικηγόρο του παίκτη, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος της τάξεως των 130.000 ευρώ. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ότι ο ποδοσφαιριστής αδίκως και αναληθώς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ένα επεισόδιο που ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής και να καρπωθεί πράγματα τα οποία δεν δικαιούται. Θέλει να σβήσει και να αμαυρώσει την συνεργασία του με την ΠΑΕ, που δαπάνησε ένα σεβαστό ποσό για να τον αποκτήσει. Στη συνέχεια από την ΠΑΕ του επεβλήθη και ένα πρόστιμο 70.000 και, αν τελεσιδικήσει, θα το αφαιρέσουμε από το τελικό ποσό.
Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Τζιμπούρ είχε συμβατική υποχρέωση για σπίτι 1.000 ευρώ, όμως η ΑΕΚ κατέβαλε 4.000 για το σπίτι για να συμψηφίζει τις λοιπές υποχρεώσεις. Δεν μπορεί να καταργεί τα πάντα ο Τζιμπούρ για να ελευθερωθεί και να βγει κερδισμένος οικονομικά. Θα ακολουθήσει ένας καταιγισμός αντιπαραθέσεων. Εύχομαι να επικρατήσει λογική, για να βρεθεί δίκαιη και λογική λύση".
Ο Γρηγορίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο "... να επέλθει τελικά συμβιβασμός. Να πέσουν οι τόνοι, κυρίως από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, διότι πλέον η ΑΕΚ είναι η πληττόμενη και η αμυνόμενη, για να μπορέσει να επέλθει μία λογική λύση. Το έως τώρα δεδομένο είναι ότι η υπόθεση πάει στην πρωτοβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, εισάγεται στις 17 του μηνός, αλλά δεν ξέρω αν θα δικαστεί τότε και μπορεί να πάει στις 24".
"Κινούμαστε νομικά κατά της ΑΕΚ"
Στον αντίποδα, ευθεία επίθεση εναντίον του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρου Αδαμίδη, και του προπονητή της ομάδας, Μανόλο Χιμένεθ, εξαπέλυσε ο νομικός σύμβουλος του Ράφικ Τζιμπούρ, με αφορμή την προσφυγή που κατέθεσε ο παίκτης κατά της Ενωσης στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ. Ο Γιώργος Παναγόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣπορ Fm", κατηγόρησε τον Ισπανό τεχνικό ότι "έστησε" το επεισόδιο με τον Γαλλοαλγερινό στην προπόνηση της περασμένης Κυριακής, υπό τις ευλογίες του προέδρου, ενώ υποστήριξε ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής έχει λάβει μόλις τα μισά από τα χρήματα που προβλέπονταν στο συμβόλαιό του. Τόνισε ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν την υπόθεση στα άκρα και για το ποσό που διεκδικούν είπε ότι ενδέχεται να φτάσει το 1,6 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Κινούμαστε νομικά κατά της ΑΕΚ και ζητάμε χρήματα και λύση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή. Υπήρξε προσβολή και μείωση της προσωπικότητάς του. Το επεισόδιο για το οποίο γίνεται λόγος ήταν στημένο από τον κ. Χιμένεθ, υπό τις ευλογίες του κ. Αδαμίδη. Κανονικά, σήμερα αυτοί θα έπρεπε να κληθούν σε απολογία.
Η ΑΕΚ από εκείνη τη στιγμή και μετά μιλάει και δίνει την εικόνα ότι ο παίκτης είναι τελειωμένος πριν καν απολογηθεί», είπε ο κ. Παναγόπουλος σχετικά με τη γνωστή διαμάχη και συνέχισε μιλώντας για τις κινήσεις που θα γίνουν από την πλευρά του ποδοσφαιριστή: «Στείλαμε υπόμνημα και αυτά επισημαίνουμε στη διοίκηση.
Ο παίκτης όντως είχε έρθει παλιότερα σε προφορική συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά για να γινόταν κάτι τέτοιο επίσημα θα έπρεπε να ίσχυαν κάποιες προϋποθέσεις. Μιλάμε για τραπεζικής εγγυήσεις και τέτοια πράγματα. Ο Τζεμπούρ είναι απλήρωτος για τα μισά λεφτά που προέβλεπε το συμβόλαιό του. Του οφείλονται κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ μαζί με τις μελλοντικές δόσεις. Θα φτάσουμε την υπόθεση στα άκρα και το ποσό δεν αποκλείεται να φτάσει στα 1,6 εκατ. Δεν υποχωρούμε. Αν δεν υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών, είμαστε διατεθειμένοι να προσφύγουμε στα αστικά δικαστήρια και θα καταθέσουμε αγωγή κατά της ΑΕΚ».
ΠΗΓΗ mpalla.gr