Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΣΑ "ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ "



ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ "ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ"



Νέα στοιχεία που αφορούν στις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, την εποχή που πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής φέρνει στο φως η εφημερίδα «Παρασκευή + 13».
Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, «πολλά ήταν τελικώς τα βαθιά λαρύγγια στο Μέγαρο Μαξίμου την εποχή του Κώστα Καραμανλή, όπως αποκαλύπτεται τώρα λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας για τη Siemens.
Ένας δημοσιογράφος διορισμένος στην υπηρεσία ενημέρωσης του πρωθυπουργικού γραφείου, ο οποίος ενημέρωσε την κυρία Μαρία, που με τη σειρά της έστελνε τις πληροφορίες της στον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Μία μαγείρισσα που επίσης μιλούσε εύκολα για τα όσα έβλεπε και άκουγε να συμβαίνουν στο πρωθυπουργικό περιβάλλον».
Η εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης πώς δρούσε το δίκτυο πληροφοριοδοτών: «Γύρω από τον τότε πρωθυπουργό είχε στηθεί ένα «δίκτυο» πληροφοριοδοτών (καρφιών κατά το κοινώς λεγόμενο) για να ενημερώνονται η Siemens αλλά και ορισμένοι ακόμα επιχειρηματίες. Η έρευνα στον προσωπικό υπολογιστή της γραμματέας του Χριστοφοράκου Αικατερίνης Τσάκαλου αποκάλυψε την πληροφόρηση που έδινε στον Χριστοφοράκο μια δημοσιογράφους που είχε στήσει ένα δίκτυο «ενημέρωσης» για τα όσα συνέβαιναν στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ίδια αξιοποιούσε τις πληροφορίες που αγόραζε από δημοσιογράφο, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, με γραφείο μέσα στο Μαξίμου. Πολλές από τις πληροφορίες που αγόρασε ο Χριστοφοράκος ήταν κουτσομπολιά που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της Αθήνας (δωρεάν), υπήρχαν όμως και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες».
Η «Παρασκευή + 13» αποκαλύπτει και το ρόλο της μαγείρισσας που… μιλούσε επίσης πολύ για τον τότε πρωθυπουργό. Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται μάλιστα ότι «το σύστημα Καραμανλή έμπαζε όμως και από αλλού. Μαγείρισσα ήταν ένα ακόμη από τα πρόσωπα που μιλούσαν πολύ (με το αζημίωτο;) για τον Καραμανλή. Οι πληροφορίες της αφορούσαν τις προσωπικές του στιγμές (τι έτρωγε, τι του άρεσε κλπ) αλλά ενίοτε και το με ποιους έτρωγε και πότε. Αυτές ήταν εξαιρετικά χρήσιμες για επιχειρηματίες και πολιτικούς και δεν ήταν φήμες ή κουτσομπολιά.
Το συμπέρασμα είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου επιβίωσε ένα διάτρητο και διαλυμένο σύστημα, το οποίο πουλούσε πληροφορίες. Άλλες πραγματικές και άλλες απλώς φήμες, προϊόντα κουτσομπολιών. Το ερώτημα είναι πόσο χρήσιμες φάνηκαν αυτές στους τελικούς παραλήπτες- που σίγουρα είναι ο Χριστοφοράκος και η Siemens- και κατά πόσο διαμόρφωσαν κινήσεις και πιέσεις προς την τότε κυβέρνηση. Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, το κέρδος ήταν μεγάλο, τουλάχιστον για τη Siemens, ενώ ωφελήθηκαν αρκετοί ακόμη επιχειρηματίες και πολιτικοί», καταλήγει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
parapolitika.gr