Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΛΙΤΣΑΣ ΛΥΚΟΥ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ


Συνάντηση με τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λέσβου είχε στις 16 Μαρτίου η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Λίτσα Λύκου, με βασικό θέμα συζήτησης την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής.

Τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου εξέθεσαν στην κα Λύκου τους προβληματισμούς τους αλλά και τις προτάσεις τους για την πραγματοποίηση δράσεων προβολής, επαφών και συνεργασιών, των τουριστικών επαγγελματιών και επιχειρηματιών της Λέσβου με ομολόγους τους της Σαγκάης και της Τουρκίας.

Η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική και άνοιξε κύκλο ανάλογων συναντήσεων της κας Λύκου με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με θέματα των αρμοδιοτήτων της.

Παράλληλα η Αντιπεριφερειάρχης στα πλαίσια της επίσκεψης της στη Λέσβο στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι “Αρχιπέλαγος” καθώς και στην ΕΡΑ Αιγαίου σχετικά με την προβολή των νησιών, όπου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και στο έθιμο του Ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου που αποτελεί και βασικό πόλο έλξης τουριστών στο νησί την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Η κα Λύκου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έχει προγραμματίσει συναντήσεις με επαγγελματίες τουρισμού της Χίου που μετείχαν στις εκθέσεις εξωτερικού και κυρίως αυτούς του Βερολίνου, για να της μεταφέρουν τα μηνύματα και τις προοπτικές για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.