Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

"ΧΡΥΣΟΙ ΜΙΣΘΟΙ" ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ρητός και κατηγορηματικός ήταν σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας, όσον αφορά στα «γκόλντεν μπόις» των δημοτικών επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Παύλο Δραγκόλα και το γενικό γραμματέα ΠΟΕ ΔΕΥΑ Αχιλλέα Μητράκο).

Ο υφυπουργός, αναφερόμενος στις περιπτώσεις αδικαιολόγητα μεγάλων αποδοχών εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις, των «γκόλντεν μπόις», και μάλιστα σε υπερχρεωμένους δήμους, ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να εξορθολογήσουμε τις αποδοχές που προκαλούν την κοινωνία και ότι είναι άδικο να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις αποδοχές των εργαζομένων».

Ο Ντίνος Ρόβλιας υπογράμμισε, επίσης, ότι οι δήμοι που δεν έχουν ανταποκριθεί στο έγγραφο του υπουργείου και δεν έχουν στείλει τα στοιχεία της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους θα υποχρεωθούν να το κάνουν άμεσα.

Μετά τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα των δαπανών.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, που εκπροσωπούν περί τους 6.500 εργαζομένους, επισήμαναν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων λαμβάνει δίκαιες αμοιβές αναλογικά με την εργασία που προσφέρει και ότι μόνο για ακραίες περιπτώσεις πολύ υψηλών αποδοχών μπορεί να τίθεται θέμα.
aftodioikisi.gr