Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ "ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΟ" ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟ...

Μετά από την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, πολλοί πρώην υπουργοί άρχισαν να κάνουν διάφορα επικριτικά σχόλια για το διάστημα διακυβέρνησής του, τα οποία, φυσικά, δεν τολμούσαν να εκφράσουν ανοιχτά στον τότε ισχυρό πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό, παρά μόνο μέσω παραπολιτικών, εμμέσων σχολίων. Ένας από αυτούς ήταν και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στη στήλη «Φανούριος» εξηγεί γιατί ο Κ. Καραμανλής απομάκρυνε τον Π. Παναγιωτόπουλο:

Αναμφισβήτητα ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος βαδίζει βάσει ολοκληρωμένου σχεδίου. Το σχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τον εντοπισμό των κινήσεων των υποψηφίων στην Β΄ Αθήνας αλλά και την πλήρη απαξίωση της Κυβέρνησης Καραμανλή.

Προς την κατεύθυνση αυτή μου είπαν ότι κινήθηκε και στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος διαπίστωσε ότι ο κ. Γιάννης Μανώλης, οποίος θα είναι υποψήφιος κατά πάσα πιθανότητα στην Β΄ Αθήνας, ότι παίρνει προβάδισμα στο ζήτημα των ταξιτζήδων αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση. Έτσι στην συνέντευξη του υποστήριξε τον συμπαθή κλάδο των ταξιτζήδων, ξεπερνώντας σε λαϊκισμό τον κ. Μανώλη!

Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Όπως με ενημέρωσε ένας από τους παλιούς συνεργάτες του κ. Καραμανλή, όταν ο δημοσιογράφος του μίλησε για την διακυβέρνηση Καραμανλή, ο πρώην Υπουργός Εργασίας στραβομουτσούνιασε και επανέλαβε το ίδιο τροπάριο περί λαθών. Να συμφωνήσω ότι είναι έτσι. Έγιναν λάθη πολλά εκείνη την πενταετία αλλά ο κ. Παναγιωτόπουλος όταν ήταν στην παντοδυναμία του ο κ. Καραμανλής γιατί δεν τα έλεγε δημοσίως; Γιατί άραγε περιοριζόταν στο να διοχετεύει παραπολιτικά σχόλια; Φυσικά θεωρούσε ότι αδίκως εξεδιώχθη από την Κυβέρνηση γιατί η άποψη του ήταν ότι τα κατάφερνε πολύ καλά. Εν πολλοίς ο κ. Παναγιωτόπουλος θεωρεί ότι ήταν αλλά και είναι εξόχως σπουδαίος πολιτικός. Αλλά θα μας επιτρέψει να παραθέσουμε όσα μας είπε η καθ όλα έγκυρη πηγή μας. Σήμερα-για πρώτη φορά- αποκαλύπτουμε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ο Καραμανλής «έφαγε» τον «κόκκινο Πάνο». Η αλήθεια είναι ότι δεν τον πείραξε ο Αγγέλου ή ο τότε ισχυρός Ρουσόπουλος. Έφυγε γιατί απλούστατα κορόιδευε τον Καραμανλή. Πλειστάκις ο πρώην Πρωθυπουργός του είχε τηλεφωνήσει- αλλά του το είχε επισημάνει και κατ ιδίαν- για να απομακρύνει τον πρόεδρο μεγάλου Οργανισμού τον οποίο ο ίδιος ο πρώην Υπουργός είχε τοποθετήσει.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποσχόταν στον Καραμανλή ότι θα το κάνει αλλά τελικά ο πρόεδρος εξακολουθούσε να μένει στην θέση του. Ο φάκελος που είχε τότε το Μαξίμου στα χέρια του για τα έργα και τις ημέρες του εν λόγω κυρίου ήταν ογκώδης και έβριθε σκανδάλων. Αυτός λοιπόν είναι ο πραγματικός λόγος απομάκρυνσης του. Το ξέρει αλλά κάνει ότι δεν θυμάται άλλωστε βολεύει να πουλάει παραμύθι στους ψηφοφόρους του ότι τάχα τον έφαγαν τα συμφέροντα και οι εσωκομματικές διαμάχες…

Πηγή: Πρώτο Θέμα/Φανούριος