Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΕ... ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Βόμβες έριξε από το βήμα της Βουλής ο Ανδρεας Λοβέρδος τόσο κατά των δημοσίων υπαλλήλων όσο και κατά της Αριστεράς.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του δημοσίου ο Υπουργός Υγείας είπε οτι "το ένα εκατομμύριο υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια πολιτών με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν".

Ο κ.Λοβέρδος έστρεψε τα πυρά του και κατά του Συντάγματος λέγοντας οτι "το ισχύον σύνταγμα αποτελεί την πρώτη γραμμή μαζινό υπέρ της γραφειοκρατίας. Οποίος πιστεύει ότι μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό δημόσιο εξαπατάται".

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση Λοβέρδου για το πως κυριάρχησε η Αριστερή ιδεολογία στην μεταπολιτευτική Ελλάδα.

"Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης η ζωή έχει αξία μόνο αν είσαι αριστερός εάν δεν είσαι σε πεθαίνουν σε 10 μέρες. Ότι έγινε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου αντιστράφηκε μετά την μεταπολίτευση". Μάλιστα όταν βουλευτές του ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν από τον κ.Λοβέρδο να ανακαλέσει εκείνος απάντηση ότι θα ζητήσει να γραφτούν τονισμένα στα πρακτικά όσα είπε.

"Το ερώτημά μου είναι πολύ σοβαρό σε ότι αφορά την αλαζονεία της κυβέρνησης ή μελών της. Είναι δυνατόν να συνεχίσετε να κυβερνάτε με αυτό τον τρόπο και να μιλάτε για συντεχνίες για κάθε επαγγελματική ομάδα που αντιστέκεται; Να αντιληφθείτε ότι το βάρος στις πλάτες σας είναι πολύ μεγάλο αλλά δεν είναι δυνατόν να ξεστομίζετε αυτές τις φράσεις. Αν το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει τις ταχύτητες της μεταπολίτευσης είναι θέμα αυτής της αίθουσας, αλλά υπάρχει μεγάλη απόσταση από εκεί μέχρι να καθυβρίζουμε την ελληνική κοινωνία", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

Για "κατάπτυστες δηλώσεις" έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστ. Ροντούλης ενώ ο Παν. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) μίλησε "ακροδεξιό παραλήρημα" και αφού δήλωσε ότι λυπάται για την περιπέτεια της υγείας του κ. Λοβέρδου στο παρελθόν, ανέφερε ότι "αν ίσχυαν τα όσα λέει θα είχε πεθάνει".

Θέμα βεβαίωσης καλής λειτουργίας "Ε. Ντυνάν"

Παράλληλα, με άρση της βεβαίωσης καλής λειτουργίας του νοσοκομείου «Ερρίκου Ντυνάν», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας, πληροφορηθείς την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του επιχειρηματία Γιώργου Αποστολόπουλου, υπέρ της παραμονής της μαιευτικής κλινικής «Γαία» εντός του νοσοκομείου.

Ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει για την κατάσταση του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Τύπου, ο κ. Λοβέρδος είπε πως "ήμασταν ανεκτικοί στο χρόνο για τις διαπραγματεύσεις και την μετακόμιση της «Γαίας» από το «Ερρίκος Ντυνάν», γιατί οι διαπραγματεύσεις ήταν για να απορροφηθεί το προσωπικό από τον κο Αποστολόπουλο και τον Κο Μαρτίνη. Ήμουν ανεκτικός για να μην μείνει κόσμος στο δρόμο. Όταν όμως φτάνει να κάνει ασφαλιστικά μέτρα για 75 μέρες, όπως μόλις πληροφορήθηκα, αυτό καταντά στρεψοδικία. Θα άρω την βεβαίωση καλής λειτουργίας του «Ντυνάν» αύριο!" προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο ΕΣΥ. "Υπάρχει μια ακόμη ομάδα αλλαγών, μηνός Σεπτεμβρίου, γιατί τον Οκτώβριο θα έρθει η μεγάλη αλλαγή που θα αφορά την διοίκηση του ΕΣΥ. Γιατί δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε να παρέχει το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, δύο πλήρη γεύματα και πρωινό με 4,10 ευρω κόστος ημερήσιο, και στα άλλα νοσοκομεία ο μέσος όρος να βρίσκεται στα 15 ευρώ. Αυτά θα τα αλλάξουμε, εισάγοντας μεθόδους λειτουργίας από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά χωρίς να αλλάξουμε το νομικό καθεστώς…" ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

newpost.gr