Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ » Για μια ελευθερία που πριν έρθει φαινότανε τόσο πλατιά. …»


(Ηλία Σιδηρόπουλου)
«Εκείνο λοιπόν τον καιρό, όπως σε κάθε δύσκολο καιρό, ήταν πολλοί εκείνοι που βγήκαν απ’ το πετσί τους. Άνθρωποι που δεν τους έπιανε το μάτι σου, παίρναν το βουνό μ’ ένα ντουφέκι στο χέρι. Με το τίποτα, ο Γιάννης, ο Τάσος, ο Μανόλης, η Λένω, η Δέσπω, αυτή η σιωπηλή στρατιά, αυτοί οι ωραίοι δικοί μας, σπρώχναν για καλά τον καιρό προς την ελευθερία και την ειρήνη. Για μια ελευθερία που πριν έρθει φαινότανε τόσο πλατιά. Και για μια ειρήνη που ακόμα γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε.»
(ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ)
3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 1944
Η Παλλαϊκή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ,στην οποία έχει καλέσει το ΕΑΜ τον λαό της Αθήνας πνίγεται στο αίμα. Την ώρα που ο συγκεντρωμένος κόσμος φωνάζει
«όχι άλλη κατοχή», «Παπανδρέου παραιτήσου» ξαφνικά, και χωρίς να υπάρχει ορατός λόγος, από τα παράθυρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης και από τα άλλα σημεία οχύρωσης των αστυνομικών, άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί.
Ο απολογισμός της δολοφονικής επίθεσης ήταν 21 νεκροί και 140 τραυματίες.
4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 1944
Ολόκληρη η Ελλάδα νεκρώθηκε από τη γενική απεργία που είχε κηρύξει το ΕΑΜ.
Στην Αθήνα η κηδεία των 21 θυμάτων της προηγούμενης μέρας παίρνει την μορφή παλλαικού συλλαλητηρίου. Στην Κορυφή της πομπής μαυροφόρες ΕΑΜίτισσες κρατούν το πανό που έμελε να σημαδέψει την Ελληνική ιστορία.
«ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ,
ΔΙΑΛΕΓΕΙ `Η ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ `Η ΤΑ ΟΠΛΑ».
Επιστρέφοντας από το νεκροταφείο, τα πλήθη δέχτηκαν ένοπλη επίθεση από τους Χίτες με τραγικό απολογισμό άλλους 100 νεκρούς και τραυματίες.
Ο Σκόμπι κήρυξε στρατιωτικό νόμο.
Ο μόνος δρόμος που έμενε πλέον ήταν τα όπλα..
Οι Αστοί πολιτικοί ,παραχαράζοντας την ιστορία, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι το ΕΑΜ ήταν αυτό που επιδίωξε την ένοπλη σύγκρουση και αυτοί ήταν οι αμυνόμενοι. Έγραψαν για επίδειξη δύναμης και προσπάθεια να  καταλάβουν με την βία οι κομμουνιστές την εξουσία.
Ας δούμε όμως την αλήθεια έτσι όπως οι ίδιοι οι αστοί την κατέγραψαν με τις δηλώσεις τους και τα γραπτά τους. Από αυτά και μόνο φαίνεται ξεκάθαρα ότι :
α) Το ΕΑΜ δεν είχε καμιά ανάγκη να προβεί σε επίδειξη δύναμης γιατί είχε με το μέρος του αδιαμφισβήτητα τον λαό και φυσικά την δύναμη πυρός του μπαρουτοκαπνισμένου ΕΛΑΣ. 
β) Το όλο γεγονός ήταν προσχεδιασμένο απ τους Άγγλους και το φερέφωνό τους Γ. Παπανδρέου.

1943 Αμερικανικό Γραφείο Στρατιωτικών Υπηρεσιών (OSS).
«Το κίνημα που έχει δημιουργήσει το ΕΑΜ δεν μπορεί να θεωρηθεί παρά σαν μια ολοκληρωμένη επανάσταση. Το κίνημα του ΕΑΜ κυριαρχεί»


Άγγλος συνταγματάρχης  Κρίστοφερ Μόνταγκιου Γουντχάουζ.
«Αν δεν ήταν οι Βρετανοί από το 1942 στην Ελλάδα, με την υποχώρηση των Γερμανών το ΕΑΜ θα είχε τον πλήρη έλεγχο της χώρας».

Τσόρτσιλ. Τηλεγραφήματα του προς τον υπουργό των εξωτερικών σερ Άντονι Ήντεν
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να χτυπήσουμε απροειδοποίητα χωρίς να προηγηθεί καμιά φανερή κρίση. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προκαταλάβουμε το ΕΑΜ» 29 Αυγούστου 1944
«Δεν θα έπρεπε να διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε βρετανικά στρατεύματα, για να υποστηρίξουμε την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου… Προσδοκώ ότι θα έχουμε σύγκρουση με το ΕΑΜ και δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να την αποφύγουμε υπό τον όρο να επιλέξουμε εμείς το έδαφος». 7 Νοεμβρίου 1944
Άρθρο του , τότε, υφυπουργού Στρατιωτικών στρατηγού Λεωνίδα Σπαή που δημοσιεύθηκε στα «Πολιτικά Θέματα» της 4ης Δεκεμβρίου 1976
«Αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν κατά του ΕΑΜ τα Τάγματα Ασφαλείας. Η εισήγηση ήταν των Άγγλων και η απόφαση δική μου. Δεν θέλω να δικαιολογήσω την πράξη, αλλά δεν γινόταν αλλιώς, η στρατιωτική μας δύναμη ήταν ανύπαρκτη. Συνολικά υπήρχαν 27.000 άνδρες των Ταγμάτων ασφαλείας. Χρησιμοποιήσαμε 12.000, τους λιγότερο εκτεθειμένους, και οπωσδήποτε κανένα από τα σημαίνοντα στελέχη. Τους ντύσαμε, και τους εξοπλίσαμε, αφού τους πήραμε από τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως… Δεν είναι αλήθεια ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν Τάγματα Ασφαλείας στα Δεκεμβριανά… Χρησιμοποιήθηκαν περίπου οι μισοί από όσους είχαν συλληφθεί και αυτή είναι η αλήθεια που αποκαλύπτω σήμερα»
Ουίνστον Τσόρτσιλ «2ος Παγκόσμιος Πόλεμος», Εκδόσεις «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»
«Θεωρώ ότι οι συνεργάτες των Γερμανών έκαναν ότι μπορούσαν για να προστατεύσουν τον ελληνικό πληθυσμό… Ο κύριος εχθρός είναι οι κομμουνιστές… Δεν τίθεται ζήτημα έντασης της αυστηρότητας προς τους δοσίλογους με σκοπό να κερδηθεί η επιδοκιμασία των κομμουνιστών. Η επιδοκιμασία τους μας είναι άχρηστη».

Εδώ ,για να μην ξεχνάμε τα αυτονόητα που θέλουν να ξεχάσουμε παραθέτω τον όρκο των ταγμάτων ασφαλείας …των συνεργατών του Σκόμπι και του Γ. Παπανδρέου που βαφτίστηκαν πατριώτες εν μια νυκτί .
ΑΡΧΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
«ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Ανατεθησόμενός μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των Γερμανικών Στρατιωτικών Αρχών.»

Ουίνστον Τσόρτσιλ «2ος Παγκόσμιος Πόλεμος», Εκδόσεις «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»
«Ο βασικός στόχος είναι η συντριβή του ΕΑΜ. Η λήξη των συγκρούσεων υποτάσσεται σ’ αυτό το σκοπό…Όχι ειρήνη χωρίς τη νίκη»

«Το σημειωματάριο ενός Πιλάτου» 
Παύλου Δελαπόρτα ,επίτιμου Εισαγγελέα Εφετών
«Ο νόμος, για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα αυτό, (προδοσία δοσίλογων) απαιτεί να καταδώσει κανείς Έλληνες στον εχθρό, αλλά οι μηνυτές από τη στιγμή που προσχώρησαν στο ΕΑΜ έπαψαν να είναι Έλληνες και συνεπώς, αφού δεν κατέδωσαν Έλληνες, πρέπει να γίνει δεκτή η έφεση τους και να απαλλαγούν από την κατηγορία»

Άρθρο του Γ. Παπανδρέου  στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 2/12/1948
«Το συμπέρασμα είναι ότι ο Δεκέμβριος ημπορεί να θεωρηθή “ΔΩΡΟΝ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ”.
Αλλά δια να υπάρξη ο Δεκέμβριος, έπρεπε προηγουμένως να έχωμεν έλθη εις την Ελλάδα. Και τούτο ήτο δυνατόν με την συμμετοχήν του ΚΚΕ εις την κυβέρνησιν, δηλαδή με τον Λίβανον… Και δια να ευρεθούν οι Βρεττανοί εδώ, οι οποίοι ήσαν απαραίτητοι δια την νίκην, έπρεπε προηγουμένως να είχεν υπογραφή η συμφωνία της Καζέρτας… Και δια να επιτευχθή η εκκαθάρισις, έπρεπε προηγουμένως να επιμείνω εις την άμεσον αποστράτευσιν του ΕΛΑΣ και να θέσω το ΚΚΕ ενώπιον του διλήμματος ή να αποδεχθή ειρηνικώς τον αφοπλισμόν του ή να επιχειρήση την στάσιν, υπό συνθήκας όμως πλέον, αι οποίαι οδηγούν εις την συντριβήν του. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια».

Επιστολή Συνταγματάρχη Παπαδόγκωνα (Ταγμάτων Ασφαλείας) στον Χίτλερ
«Οι 5000 αξιωματικοί και άνδρες των ελληνικών εθελοντικών τμημάτων της πελοποννήσου, με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της πελοποννήσου όπισθεν αυτών, εκφράζουν την βαθύτατην αγανάκτησιν των δια την εναντίον σας απόπειραν σχεδιασθείσαν και επιχειρηθείσαν υπό υποκειμένων, τα οποία δεν ήθελον να αναγνωρίσουν την αναγκαιότητα του αγώνος κατά του κομμουνισμού. Εκφράζουν την χαράν των δια την θαυμαστήν διάσωσιν σας και κλίνουν με ευγνωμοσύνη το γόνυ ενώπιον του παντοδύναμου θεού, όστις ήπλωσεν προστατευτική χείρα επάνω εις την ζωήν σας, δια να σας διαφύλαξει εις το Γερμανικόν έθνος και εις την εν αγώνι κατά της κομμουνιστικής πανώλης ηνωμένη Ευρώπην…. Κύριε διαφύλασσε τον Φυρερ!»

Διαταγή στον Σκόμπι από τον Τσόρτσιλ 5-12-1944
Γ. Ανδρικόπουλου: «1944 Κρίσιμη Χρονιά», εκδόσεις «Διογένης», τόμος Β`, σελ. 257
«Είσθε υπεύθυνος   για την τήρηση της τάξεως στην Αθήνα και πρέπει να εξουδετερώσετε ή να συντρίψετε όλες τις ομάδες του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, που θα πλησιάσουν προς την πόλη… Μη διστάζετε, πάντως, να ενεργείτε σαν να βρίσκεστε σε κατεχόμενη πόλη, όπου έχει ξεσπάσει τοπική εξέγερση»
Τηλεγράφημα Γ.Παπανδρέου στον  Τσόρτσιλ 22/9/1944
«…Ενώπιον της διαμορφωθείσης κρισίμου καταστάσεως, τα πολιτικά μέσα προς αντιμετώπισίν της δεν είναι πλέον επαρκή. Μόνον η άμεσος παρουσία επιβλητικών βρετανικών δυνάμεων εις την Ελλάδα και μέχρι των τουρκικών ακτών ημπορεί να μεταβάλει την κατάστασιν
Γ. Παπανδρέου: «Κείμενα – Η Απελευθέρωσις της Ελλάδος» Σελ. 147

Ουίνστον Τσόρτσιλ: «2ος Παγκόσμιος Πόλεμος», Εκδόσεις «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ», τόμος ΣΤ’ σελ. 352
«Η μάχη που διήρκεσε έξι εβδομάδες… έγινε για να καταλάβωμε την Αθήνα και, όπως θα δείξη η συνέχεια των γεγονότων, να απαλλάξωμε την Ελλάδα από τον κομμουνιστικό ζυγό. Την εποχή αυτήν που τρία εκατομμύρια άνδρες πολεμούσαν σε κάθε στρατόπεδο στο Δυτικό Μέτωπο και που τεράστιες αμερικανικές δυνάμεις ηγωνίζοντο εναντίον της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό, οι ελληνικές αυτές παραφορές μπορούσαν να φαίνονται ότι είχαν ελάχιστη σημασία, αλλά δεν ευρίσκοντο λιγώτερο στο νευρικό κέντρο της ισχύος, της τάξεως και της ελευθερίας του Δυτικού κόσμου».