Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΡΝΟΣΤΑΣΙΟ Φέρτε πίσω το ΦΕΚ 2611...


της ΤΖΕΝΗΣ Κ.

Γιατί; Γιατί; Γιατί το παίρνετε πίσω το τιμημένο ΦΕΚ 2611, αυτό με την πεφωτισμένη και γενναιόδωρη ρύθμιση που αναγνώριζε το δικαίωμα κάποιων ειδικών κατηγοριών ατόμων να συγκαταλέγονται στους μερικώς αναπήρους και να λαμβάνουν τα σχετικά επιδόματα; Επειδή γκρίνιαξε λιγουλάκι το οπισθοδρομικό σινάφι που κατ’ ευφημισμόν αποκαλείται επιστημονική κοινότητα, έπρεπε να ανασκολοπιστεί κουτρουμάνι- κουτρουμάνι μια τόσο προχωρημένη ιδέα;

Για όσους δεν έτυχε να ενημερωθούν σχετικώς να αναφέρουμε ότι υπήρξε προ δύο περίπου μηνών μία υπουργική απόφαση, πλαισιωμένη από έναν ειδικό κανονισμό, βάσει της οποίας λογίζονταν ανάπηροι (και άρα δικαιούνταν οικονομικής ενίσχυσης):
•    Οι εξαρτημένοι από τα τυχερά παιχνίδια  (ποσοστό από 20-35%)•    Οι πυρομανείς (ποσοστό αναπηρίας 20-35%)
•    Οι κλεπτομανείς (ποσοστό 20-35%)
•    Οι φετιχιστές (20-30%)
•    Οι παρενδυτικοί (20-30%)
•    Οι επιδειξιομανείς (20-30%)
•    Οι ηδονοβλεψίες (20-30%)
•    Οι παιδόφιλοι (20-30%)
•    Οι σαδομαζοχιστές (20-30%)

Για όλους τους παραπάνω προβλέπονταν και κάποια έξτρα προνόμια, όπως φτηνές μετακινήσεις, φτηνά εισιτήρια για παιδικό θέατρο κλπ. Οι αντιδράσεις ωστόσο του κολλημένου κατιναριού μπλοκάρισαν το μέτρο.

Και ερωτούμε εμείς τώρα:...


Υπάρχει πιο οριζόντια κι ακριβοδίκαιη παροχή από την καταβολή επιδόματος στους σαδομαζοχιστές; Μιλάμε για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες!
Αντίστοιχης λογικής δεν είναι και η επιδότηση της εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια;
Προς τα κει δεν κατευθυνόμαστε όλοι; Άλλωστε και η εύρεση εργασίας έχει γίνει τζόκερ… Κι αν σου κάτσει…! Δυνάμει ματάκηδες, οφθαλμοπόρνοι, μπανιστηριτζήδες των βιτρινών (από πουλοβεράκι μέχρι φρατζόλα θα μπανίζουμε και θα μας πέφτουν τα σάλια) είμαστε επίσης απαξάπαντες.
Το ίδιο και επιδειξιομανείς, δεδομένου ότι θα μείνουμε χωρίς βρακί. Αν διαθέτουμε ταγιεράκια της γιαγιάς στη ναφθαλίνη, μπορεί απλώς να τη δούμε παρενδυτικοί. Όσο για παιδόφιλοι… γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, είμαστε έθνος που αγαμάει ιδιαιτέρως τα παιδία του. Το μαρτυρούν οι μακροπρόθεσμες επιλογές μας.

Τέλος, δεν είναι σοφό να τείνουμε χείρα φιλίας προς τη γείτονα Τουρκία (μ’ έκαψες γειτόνισσα που λέει και το άσμα) περιβάλλοντας με στοργή τους πυρομανείς;

Φέρτε λοιπόν πίσω το σοσιαλιστικό 2611 κι επιδοτήστε μας όλους. Και να μην ξεχάσω… Διατηρήστε και τα προνόμια. Αν δε μετακινούμαστε φτηνά και δεν πηγαίνουμε παιδικό θέατρο, πού θα βρίσκουμε πελατεία, για να ασκούμε την αναπηρία μας….;

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ