Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Στο Λαύριο την Πρωτομαγιά ο Σαμαράς και στο Ζάππειο για φιέστα

Η ηγετική ομάδα θεωρεί ότι το Ζάππειο «πάει στο Σαμαρά» επικοινωνιακά και τηλεοπτικά
Στο Λαύριο την Πρωτομαγιά ο Σαμαράς και στο Ζάππειο για φιέσταΑπό το δόγμα «νόμος, τάξη και ασφάλεια» του «Ζαππείου 4», ο κ. Αντ. Σαμαράς επέλεξε το Λαύριο για να βρεθεί ανήμερα της εργατικής Πρωτομαγιάς και να μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματός του για τα εργασιακά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τελικώς επελέγη, αντί του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, ο χώρος μπροστά στο Ζάππειο Μέγαρο για την προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας.

Πάμε και πάλι Ζάππειο
Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. θα γίνει στο Ζάππειο, όπως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν, την Πέμπτη 3Μαϊου, σε ένα χώρο γνώριμο για τον ίδιο και με ισχυρό συμβολισμό για τον πρόεδρο του κόμματος.

Εκεί είχε κάνει την προεκλογική συγκέντρωση για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου του 2009 για  (η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είχε επιλέξει την πλατεία Κοτζιά) ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία της Ν.Δ.

Η ηγετική ομάδα θεωρεί ότι το Ζάππειο «πάει στο Σαμαρά», όπως λένε χαρακτηριστικά κεντρικά στελέχη και θεωρούν ότι η εικόνα που θα εκπέμψει μπροστά από το χώρο του Μεγάρου θα είναι πολύ καλή επικοινωνιακά και τηλεοπτικά.

«Θεωρείται το ιδανικό σκηνικό ομιλίας και για συμβολικούς λόγους» λένε και σημειώνουν ότι ουσιαστικά με την ομιλία του μπροστά στο Ζάππειο θα κλείσει ένας πρώτος κύκλος που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2009 και ολοκληρώνεται με τις εθνικές εκλογές του 2012.

Παρά τους φόβους ορισμένων αρχικά, στην ηγετική ομάδα υπήρχει η άποψη ότι από τη στιγμή που υπάρχει εικόνα «καταλυτικής υπεροχής» της ΝΔ στο πεδίο της κινητοποίησης έπρεπε πάση θυσία να γίνει -στα πλαίσια και της μάχης των εντυπώσεων και της τηλεοπτικής εικόνας- μια μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα.

Στο Λαύριο της ανεργίας
Στη σκιά των εξαγγελιών του για την ασφάλεια, τη δημόσια τάξη, την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και των θεσμικών αλλαγών στα πλαίσια της Συνταγματικής Μεταρρύθμισης, δέχθηκε εδώ και ημέρες εισήγηση και την αποδέχθηκε να πάει στο Λαύριο την 1η Μαϊου.

Θα είναι η πρώτη φορά που αρχηγός κεντροδεξιού κόμματος επισκέπτεται Πρωτομαγιά το Λαύριο, μια ιστορική πόλη με ιδιαίτερο συμβολισμό, για να μιλήσει και μάλιστα για την εργασία και την ανεργία.

Στο Λαύριο τον Απρίλιο του 1896, όταν το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα ήταν στα σπάργανα, καταγράφηκε η μεγάλη και δυναμική απεργία των 14 ημερών από τους μεταλλωρύχους, η οποία αντιμετωπίστηκε με αγριότητα από την αστυνομία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυο νεκροί εργάτες.

Προεκλογική ομιλία είχε κάνει στο Λαύριο και ο κ. Κ. Καραμανλής το Σεπτέμβριο του 2009, απλά η νυν ηγεσία επέλεξε να γίνει η εκδήλωση ανήμερα της Πρωτομαγιάς, μετά τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και όχι παράλληλα.

Ο κ. Σαμαράς αποφάσισε από το Λαύριο, όπου η ανεργία καλπάζει, καθώς ξεπερνάει το 30%, να μιλήσει για τις θέσεις του κόμματός του για το χώρο της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης και από εκεί θα κάνει -παρουσία κοινωνικών φορέων και συνδικαλιστών- και εξαγγελίες για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης.


Στη γενέτειρα του Καραμανλή
Παράλληλα με στόχο τη συσπείρωση της κομματικής βάσης συνεχίζονται οι περιοδείες και ομιλίες του κ. Σαμαρά, ο οποίος σήμερα Παρασκευή θα βρεθεί στις Σέρρες, γενέτειρα τουΚωνσταντίνου Καραμανλή, όπου και θα μιλήσει.

Την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια να περάσει στη βάση το σχέδιο για την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη, όπως το παρουσίασε την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς στο Ζάππειο, ενώ ο ίδιος θα προσπαθήσει με τις ομιλίες του σε αρκετές πόλεις (στη Θεσσαλονίκή θα μιλήσει εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ στις 2 Μαϊου) την επόμενη εβδομάδα να αλλάξει το κλίμα και να πείσει για την ανάγκη να στηριχθεί η Ν.Δ.

Ο ίδιος θα τονίζει πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και στην ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με το λαό και θεωρεί πως από τη στιγμή που αλλάζουν οι συσχετισμοί και οι ισορροπίες στην Ευρώπη και πληθαίνουν οι φωνές γι' ανάπτυξη, όλα είναι εφικτά για την επόμενη ημέρα.
«Πρέπει να κάνουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό ότι ήρθε η στιγμή να δώσουμε το δικαίωμα της ελπίδας και της ανάπτυξης» είπε χαρακτηριστικά το βράδυ της Πέμπτης 27 Απριλίου στη Σπάρτη, απ΄ όπου ταύτισε και τη Χρυσή Αυγή με τους κουκουλοφόρους, λέγοντας: «Ο πατριωτισμός ενώνει τους Έλληνες, αλλά όσοι φοράνε ναζιστικά σύμβολα είναι εχθροί της πατρίδας. Τα είδωλά τους έκαψαν την Ελλάδα. Τώρα κουκουλοφόροι και ναζί είναι το ίδιο πράγμα και πρέπει να τους απομονώσετε».
ΤΟ ΒΗΜΑ