Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡΧΟΙ : ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ



Σε μια ύστατη προσπάθεια να τα βρουν με την κυβέρνηση για τη νέα «κόκκινη γραμμή» των 2,7 δισ. ευρώ που έθεσαν από τοΈκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, αλλά και για όλους τους πόρους που μέχρι τώρα δεν έχουν αποδοθεί, όπως, για παράδειγμα, η ΣΑΤΑ των 213,8 εκατ. ευρώ, οι δήμαρχοι θα έχουν κρίσιμη συνάντηση, την προσεχή Τετάρτη, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο πλαίσιο του διήμερου λουκέτου που βάζουν στους δήμους το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, η ΚΕΔΕ διοργανώνει την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων, στις 11 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, η ΚΕΔΕ διοργανώνει την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων, στις 11 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Την επομένη θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Βουλής, όπου και θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ.
Η υποχρηματοδότηση των δήμων, σύμφωνα με τη δήλωση-βόμβα στην aftodioikisi.gr του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, δημάρχου Πλαστήρα Δημήτρη Τσιαντή, θα οδηγήσει τους μισούς δήμους από τους 325 δήμους της χώρας τον Οκτώβριο σε στάση πληρωμών, ενώ όπως ενημερώνει η ίδια η ΚΕΔΕ τους πολίτες με έντυπό της από τους μειωμένους ΚΑΠ:
  • Απειλούνται όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης (παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΑΠΗ κ.ά.), τις υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος, τη συντήρηση σχολείων, παιδικών χαρών, πλατειών, τις υποδομές και τις δράσεις τους στους τομείς πολιτισμού και αθλητισμού.
  • Οδηγούνται τους δήμους σε αδυναμία πληρωμών των εργαζομένων και σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους.
Μάλιστα, η ΚΕΔΕ, απευθυνόμενη στους πολίτες, μέσω ενημερωτικού εντύπου για την κατάσταση των δήμων και το λόγο των κινητοποιήσεων, σημειώνει: «Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα που προκαλούν αυτές οι κινητοποιήσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών, είναι μεν σημαντικά, αλλά θεωρούμε ότι είναι ελάχιστα σε σχέση με την ολοκληρωτική κατάρρευση των δήμων».
Η επιστολή Ασκούνη προς τους δημάρχους
Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, με επιστολή τουπρος τους ΠΕΔάρχες και τους δημάρχους της χώρας, τους ενημερώνει για τις κινητοποιήσεις, αλλά και τους αποστέλλει ηλεκτρονικά ενημερωτικό έντυπο, ενόψει των κινητοποιήσεων, και τους ζητεί να προχωρήσουν «σε αναπαραγωγή του ώστε ναδιανεμηθεί σε κάθε γωνιά του Δήμου σας (δημοτικές ενότητες,κοινωνικές υπηρεσίες, αθλητικά κέντρα, λαϊκές αγορές κ.α.),προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες σας και να στηρίξουν τιςπροσπάθειές μας». Μάλιστα, στο τέλος της επιστολής του, υπογραμμίζει με έντονα γράμματα προς τους συναδέλφους του, με αφορμή τις κινητοποιήσεις, ότι «Η παρουσία όλων είναιεπιβεβλημένη!»

ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αναστολή λειτουργίας των δήμων
στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου
  • Πανελλαδική Συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.00 π.μ.
  • Πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών
  • Συνάντηση Αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Οικονομικών
Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου
  • Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με το Προεδρείο της Βουλής
  • Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας
  • Καθορισμός κοινής συνεδρίασης των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ