Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ




Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε θεμιτή την πολιτική διαφωνία, ακόμη και την αντιπαράθεση, που άλλωστε κατοχυρώνεται μάλιστα και στο καταστατικό μας και επιπλέον τη δημόσια έκφραση της διαφορετικής άποψης. Καμιά επικοινωνιακή διαχείριση ή συνομωσιολογική προσέγγιση πολιτικών απόψεων ή συκοφαντική επίθεση δεν έχει σχέση με τις αρχές της συναίνεσης και του σεβασμού των απόψεων της πλειοψηφίας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεχίζουν σταθερά για επανεκκίνηση του κόμματος και το άνοιγμά τους στην κοινωνία, υλοποιώντας την απόφαση του συνεδρίου της Λαμίας το Δεκέμβριο του 2012.
Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η προσπάθεια ένταξης νέων μελών στους κόλπους του κόμματος έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και νέοι άνθρωποι αποφασίζουν μαζικά να αγωνιστούν για την πολιτική οικολογία και την ανάδειξη των πράσινων εναλλακτικών προτάσεων και αξιών. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στην Ελλάδα της απαξίωσης των κομμάτων, του πολιτικού συστήματος, της πολύπλευρης κρίσης και των αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών.
Καλούμε όλους, όσοι και όσες συμμερίζονται τις ίδιες αγωνίες και αξίες να συμμετέχουν μαζικά στο συνέδριο της επανεκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία στις 6-7 Ιουλίου.
Στόχος των Οικολόγων Πράσινων είναι η εδραίωσή μας στην κοινωνία, η ανάπτυξη των κινημάτων των πολιτών, η συνέχιση της αυτόνομης πετυχημένης συμμετοχής μας στο ευρωκοινοβούλιο και στην Αυτοδιοίκηση αλλά και η είσοδός μας στην ελληνική Βουλή.


ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ