Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΣτΕ : ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ


Η προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα δεν ισχύει για τους δικαστικούς υπαλλήλους, αφού «ο αριθμός τους είναι λίαν περιορισμένος και κατά κανόνα ανεπαρκής για την υποστήριξη της δικαστικής λειτουργίας».

Αυτό αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείαςαν και ήδη με τροποποίηση του νόμου περί διαθεσιμότητας οι δικαστικοί υπάλληλοι είχαν εξαιρεθεί της διαδικασίας.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι ο νόμος του 2011 δεν περιλαμβάνει τους δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι συμβάλλουν ενεργώς στο δικαιοδοτικό έργο των δικαστηρίων και αποτελούν ειδική κατηγορία υπαλλήλων για την οποία προνοεί το Σύνταγμα και για την οποία έχει θεσπιστεί αυτοτελής ειδικός κώδικας (Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων).
Κατόπιν αυτών η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 1540/2013 απόφασή της ακύρωσε την από 25.11.2011 απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία «διαπιστώθηκε η αυτοδίκαιη απόλυση» σύμφωνα με τις επιταγές του Ν. 4024/2011 δικαστικής υπαλλήλου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
newsbomb.gr