Τρίτη 23 Απριλίου 2013

"ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ Η ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ;"


Σε «αιχμηρή» δήλωση προχώρησε ο βουλευτής και τομεάρχης Δημόσιας Τάξης των Ανεξάρτητων Ελλήνωνκ. Βασίλης Καπερνάρος, σχετικά με ερώτημα που κατέθεσε ο ίδιος στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για την μη βίαιη προσαγωγή του Γιώργου Παπανδρέου στην Προανακριτική Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλης Καπερνάρος αναφέρει: «Με ερώτημα που κατέθεσα σήμερα (Α.Π.1364/23-4-2013) προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής των Ελλήνων, ζητώ την απόφανσή του για τον τρόπο που λειτούργησε ο Πρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης μετά την άρνηση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου να εμφανισθεί ως μάρτυρας.

Ζητώ να γίνει γνωστό αν ήταν ορθή η απόφαση του κ. Μαρκογιαννάκη να μην εκδώσει ένταλμα βίαιης προσαγωγής του πρώην Πρωθυπουργού ενώπιον της Επιτροπής, δεδομένου ότι το άρθρο 156 παρ. 3 και 4 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων ορίζει ότι όταν αποφασίζεται η σύσταση Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, αυτή (η Επιτροπή) έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, όταν αυτός διενεργεί Προκαταρκτική Εξέταση.
Βάσει του συγκεκριμένου άρθρου, ο κ. Μαρκογιαννάκης ήταν υποχρεωμένος να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα. Παρά ταύτα, ο κ. Μαρκογιαννάκης προτίμησε να θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία, στηριζόμενος προφανώς στους εκπροσώπους της τρικομματικής πλειοψηφίας».
newsbomb.gr