Σάββατο 20 Απριλίου 2013

X.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ : ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΤΑΜΠΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ - ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ




lazaridis-spaei-to-tampou-ton-apoluseon-tha-ginoyn-me-diafaneia-se-olo-to-dimosio 
Με μια συνεντευξη που αναμένεται να συζητηθεί ο βουλευτής Επικρατείας και σύμβουλος του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης σημειώνει με νόημα ότι «σπάει πλέον το ταμπού των απολύσεων στο Δημόσιο». 

Ο κ. Λαζαρίδης είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», ότι «με τις απολύσεις στο Δημόσιο σπάει ένα ταμπού», ενώ τόνισε πως « ασφαλώς θα γίνουν με διαφάνεια και αξιοκρατία, με διπλή αξιολογηση προσωπικού και θέσεων για όλο το δημοσιο, που δεν έχει γινει ποτέ στο παρελθόν».  

Την ίδια ώρα επισημαίνει πως πλεόνασμα και ανάκαμψη είναι οι δύο βασικοί στόχοι της κυβέρνησης και ξεκαθαρίζει πως θα πρέπει η κυβέρνηση να παραμείνει στους στόχους της έτσι ώστε να μην χρειαστούν νέα μέτρα.

Στη συνέντευξή του αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει καλύτερους ρυθμούς σε ορισμένους τομείς, ενώ εκτιμά πως «όσο η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι δεν το παλεύουμε απλώς, αλλά αρχίζουμε να το κερδίζουμε, η κυβέρνηση αυτή γίνεται πιο ανθεκτική».

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, η Ελλάδα είναι θωρακισμένη και δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν θα υπάρξει «κούρεμα» καταθέσεων στη χώρα μας. Ο υπουργός Επικρατείας εκτιμά πως τον Δεκέμβριο ενδέχεται να υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού δημοσίου χρέους, ενώ προαναγγέλλει εμμέσως νέες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ΑΟΖ.
newpost.gr