Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

"ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ " - Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ


Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ανακοινώνει επίσημα, την έναρξη λειτουργίας του νέου Φορέα «ΑΘΗΝΑΊΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ» - Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, τον οποίο συνέστησαν από κοινού, το Β.Ε.Α και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας.
Το Κέντρο, έχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, με μοναδικό σκοπό την κατάρτιση και εκπαίδευση των Δικηγόρων που θα διαπιστευτούν ως Διαμεσολαβητές, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Νόμο (3898/2010).
Τα Β.Ε.Α είναι το πρώτο Επιμελητήριο της Αθήνας που υποδέχθηκε το νέο για την Ελλάδα θεσμό της Διαμεσολάβησης και εκτίμησε το ρόλο και τη συμβολή του στην επιχειρηματικότητα και τον επιχειρηματία.
Η Διαμεσολάβηση είναι η εναλλακτική μέθοδος επίλυσης αστικών και εμπορικών ιδιωτικών διαφορών, που από δεκαετίες γνωρίζει επιτυχία στο εξωτερικό. Με μια διαδικασία εχέμυθη, ταχύτατη και πολύ οικονομικότερη από την προσφυγή στα Δικαστήρια, ο πολίτης, ο επιχειρηματίας, ο επαγγελματίας κάθε είδους, μπορεί χωρίς να στερηθεί το δικαίωμά του να προσφύγει και στα Δικαστήρια, να επιτύχει μια γρήγορη συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς του, με αυξημένο κύρος και τυπική ισχύ, αφού μετά την επίτευξη της συμφωνίας, το σχετικό Πρακτικό που εκδίδεται, έχει ισχύ εκτελεστού τίτλου. Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί, ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται υποχρεωτικά μέσα σε μια (1) ημέρα καθώς και ότι υπάρχει μεγάλη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης, σε σχέση με τη χρονοβόρα (από 2 έως και 7 χρόνια κατά περίπτωση) και ψυχοφθόρα δικαστική διαμάχη. 
Το Β.Ε.Α στηρίζει και πρωτοστατεί στη διεύρυνση του θεσμού, που θα βοηθήσει τόσο την αλλαγή της νοοτροπίας των επιχειρηματιών προς την κατεύθυνση της συνεννόησης και της συνεργασίας για τη συμβιβαστική επίλυση, όσο και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, με σύγχρονα μέσα.
Τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης,  θα γίνουν την Πέμπτη 30 Μαΐου, στους χώρους του Κέντρου, οδός Φειδίου αρ. 18, με παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και των Προέδρων του Β.Ε.Α κ. Παύλου Ραβάνη και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, κ. Γιάννη Αδαμόπουλου.
Το Β.Ε.Α είναι ήδη σε φάση επεξεργασίας προτάσεων, σχετικών με τη Διαμεσολάβηση, ευνοϊκών για τα μέλη του, που θα παρουσιάσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.