Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ


Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 13, 2013
Τελευταία προειδοποίηση προς τους διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί απηύθυνε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι…
η υπομονή του έχει εξαντληθεί και τους κάλεσε να αποχωρήσουν.
«Η υπομονή μας τελείωσε. Προειδοποιώ για τελευταία φορά. Και λέω στις μητέρες και τους πατέρες “παρακαλώ πάρτε τα παιδιά σας και βγάλτε τα έξω…», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κόμματός του στην Αγκυρα.
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, γιατί το πάρκο Γκεζί δεν ανήκει στους καταληψίες, αλλά στο λαό», πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Μιλώντας δε, σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ο Ερντογάν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΕΕ επισημαίνοντας ότι δεν αναγνωρίζει αποαφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά τις συστάσεις του Κοινοβουλίου προς την Τουρκία για τη χρήση βίας στις διαδηλώσεις.
«Δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για την Τουρκία, καθώς δεν είναι μέλος της ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.
Η τουρκική κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος που θα αφορά στο σχέδιο ανάπλασης του πάρκου Γκεζί στην Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Χουσεΐν Τσελίκ, εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με αντιπροσωπεία 11 ατόμων που εκπροσωπούν την πλατφόρμα του πάρκου Γκεζί, ο Τσελίκ αποσαφήνισε πως το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί μόνο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ διευκρίνισε ότι η κατεδάφιση του πολιτιστικού κέντρου Ατατούρκ, που εξαγριώνει επίσης τους διαδηλωτές, θα προχωρήσει κανονικά.
e-go.gr