Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

ΜΕΡΚΕΛ : ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ


Η απόφαση για την ΕΡΤ είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνει ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ και ξεκαθαρίζει πως η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έχει μιλήσει τις τελευταίες μέρες με τον Αντώνη Σαμαρά.Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου ρωτήθηκε αν υπήρξε για το θέμα της ΕΡΤ τηλεφωνική επικοινωνία της Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό και η απάντησή του ήταν «όχι τις τελευταίες ημέρες».
Πρόσθεσε δε ότι η Άνγκελα Μέρκελ θεωρεί ότι η απόφαση για την ΕΡΤ είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. «Βεβαίως σχετίζεται με το πλαίσιο των συμφωνηθέντων για κατάργηση θέσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά αυτό το μέτρο δεν συζητήθηκε με τη γερμανική κυβέρνηση και την τρόικα, αλλά ελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση».
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος καγκελάριος Πέερ Στάινμπρουκ όταν ρωτήθηκε αν το κλείσιμο της ΕΡΤ συνιστά απειλή για τη δημοκρατία, απάντησε «ναι».
Σε συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών στις γερμανικές εκλογές είπε ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, τον περασμένη Φεβρουάριο, διαπίστωσε μεγάλο βαθμό υπευθυνότητας για την τρικομματική κυβέρνηση και προειδοποίησε ότι εάν η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την Ελλάδα.


newsit.gr