Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΑΡ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ - ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ

Σε δύο στρατόπεδα απειλεί να «σπάσει» την ΔΗΜΑΡ το διαζύγιο από τον κυβερνητικό συνασπισμό, με αιτία την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ή εισήγηση του Φώτη Κουβέλη προς την Κοινοβουλευτική του Ομάδα για απόσυρση από την κυβέρνηση των υπουργών και υφυπουργών του κόμματος έγινε δεκτή.
Πριν ακόμη αρχίσει η κρίσιμη, κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11.35 το πρωί, με σκοπό τη λήψη τελικών αποφάσεων και την απόσυρση των τεσσάρων υπουργών (Ρουπακιώτης, Μανιτάκης, Παπαθεοδώρου και Σκοπούλη) και των γενικών γραμματέων που έχουν οριστεί στην κυβέρνηση κατόπιν προτάσεων της ΔΗΜΑΡ, κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ διεφώνησαν ανοιχτά με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.

Την άποψή του ότι η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση, να συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες και να μην παραιτηθεί κανένας από τους υπουργούς της, εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο Mega διαφοροποιήθηκε από τη στάση του Φώτη Κουβέλη και υποστήριξε ότι «το θέμα της ΕΡΤ δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, το ζήτημα είναι η αναδιοργάνωση και η ανακατανομή του δημοσίου τομέα ώστε να καταστεί εργαλείο ανάπτυξης».
Υπογράμμισε ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα αποφασιστεί η διάταξη των δυνάμεων της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε πως σέβεται τον Φώτη Κουβέλη και δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα.
«Με την χθεσινή εξέλιξη είμαι αρκετά ανήσυχος και για την πορεία των πραγμάτων της χώρας και για τη Δημοκρατική Αριστερά και για τα δύσκολα που έρχονται», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο βουλευτής του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου Γρηγόρης Ψαριανός.

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να έχουμε μία κοινή στάση, όλοι οι βουλευτές και όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, θα ήθελα όμως να είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που ήταν χθες το βράδυ. Από την κατάληξη, γιατί ξεκίνησε αλλιώς».
Από την πλευρά του ο Δ. Χατζησωκράτης, ανέφερε μιλώντας στο ίδιο κανάλι ότι η ΔΗΜΑΡ θα αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση σημειώνοντας πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζησωκράτης μιλώντας στον Αnt1, τα όργανα του κόμματος που συγκαλούνται σε λίγο θα αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή το κόμμα έναντι της κυβέρνησης.
Μπίστης: Παραλογισμός
Με ανάρτησή του στο facebook , o Νίκος Μπίστης χαρακτήρισε «παραλογισμό» τη στάση που κράτησε ο Φ. Κουβέλης.

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι ο παραλογισμός ξεκίνησε από τον Πρωθυπουργό και ολοκληρώθηκε από τον Φώτη Κουβέλη, ενώ χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο «φωνή λογικής».
«Και οι δύο χωρίς σχέδιο, χωρίς ψυχραιμία έβαλαν την χώρα σε περιπέτεια. Ξέρω ότι ορισμένοι θα ψάξετε τα "βαθύτερα αίτια" και θα αναλωθείτε σε αναλύσεις. Ματαιοπονείτε. Οι Αγγλοι το λένε "It is the short answer".
Ο Σημίτης το είπε αλλιώς: "ελπίζω να έχουν μυαλό όσοι χειρίζονται την υπόθεση". Ο Βενιζέλος ήταν φωνή λογικής. Μπορούμε να διαφωνούμε μαζί του σε πολλά αλλά οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι σε όλη την διάρκεια της κρίσης δεν έπαιξε με την σταθερότητα της χώρας. Λυπάμαι για την στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδέρνει και όποια και αν είναι η τελική της επιλογή (πχ ανοχή) έχασε το τραίνο και το φάντασμα της κατάληξης του Καρατζαφερη πλανάται πάνω της».ethnos.gr