Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ !!!


Διεξαγωγή δίκης σε εύλογο χρόνο!


Με αίτημα τη διεξαγωγή δίκης σε εύλογο χρονικό διάστημα, πολλώ δε μάλλον όταν η τελευταία αφορά σε ιδιαιτέρως ειδεχθή εγκλήματα, όπως αυτό του βιασμού, πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλεξάνδρας, έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, από τη Φεμινιστική Πρωτοβουλία, με τη συμμετοχή μελών των Οικολόγων Πράσινων.
Η δίκη  είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, λόγω της πρωτοφανούς καθυστέρησής της, με ευθύνη τόσο της Δικαιοσύνης, όσο και των λειτουργών της, ορισμένοι εκ των οποίων υπερέβαλαν εαυτόν στην υπεράσπιση του πελάτη τους. Η πρωτοφανής καθυστέρηση και η ταλαιπωρία των θυμάτων που αναγκάζονταν να έρθουν από το εξωτερικό (Καναδά και Αυστραλία) για να παραστούν στη δίκη, οδήγησε, δικαίως, σε διεθνή κατακραυγή εις βάρος της χώρας μας.
 Ο φερόμενος «βιαστής με την τυρόπιτα» κατηγορείται ότι την περίοδο 2004-2005 παγίδευε τουρίστριες στην περιοχή της Πλάκας, δίνοντας τους τυρόπιτες  στις οποίες είχε ρίξει υπνωτικό και μετά τις βίαζε σε γειτονικά ξενοδοχεία. Για τα περισσότερα από τα θύματά του, τόσα χρόνια μετά η υπόθεση δεν έχει φτάσει παρά μόνο στον πρώτο βαθμό και δεν έχει ακόμα εκδικαστεί. Τα συμπεράσματα ας προβληματίσουν όλους και όλες μας.