Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΑΛΤΕΡ ! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ;


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 13, 2013

 alterΤου Βασίλη Τζήμτσου

Μπορεί το τηλεοπτικό κανάλι Άλτερ να είναι κλειστό εδώ και δύο χρόνια, όμως νομικά μπήκε «λουκέτο» μόλις σήμερα με δικαστική απόφαση…

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr, το Πολυμελές Πρωτοδικείο της  Αθήνας μ ε την υπ’ αριθμ. 1.026/2013 απόφαση του έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχαν υποβάλει 206 εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού ως ύστατο μέσο αντίδρασης προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένα τους.

Υπενθυμίζεται πως το Άλτερ είχε υπαχθεί από τον Ιούλιο του 2011 στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου περί υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα (απαγόρευση κατασχέσεων κλπ).

Τότε η εργοδότρια εταιρεία είχε εξαγγείλει πως θα εισέλθει νέος επενδυτής που θα πληρώσει τους εργαζόμενους και θα ρυθμίσει τα χρέη-μαμούθ προς τους υπόλοιπους πιστωτές ύψους περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω haircut («κούρεμα»).

Οι απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι έπαψαν να “τρώνε” τις υποσχέσεις και ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας από το Νοέμβριο του 2011, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής, το κυπριακό fund Αργκό, έπαψε να ενδιαφέρεται στα τέλη του 2011, ενώ και ο ίδιος ο δικαστικός διαμεσολαβητής που είχε οριστεί από το πτωχευτικό δικαστήριο, διαπίστωσε στη συνέχεια πως δεν υπήρχε κανένας επενδυτής.

Μάλιστα ο πραγματογνώμονας Ιωάννης Καταγής ο οποίος είχε ζητήσει παράταση για την υποβολή εισήγησης ως προς την υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, είχε φτάσει στο σημείο να παραιτηθεί του σχετικού αιτήματος στο δικαστήριο, αφού έβλεπε πως δεν υπήρχε επενδυτικό ενδιαφέρον και δυνατότητα επαναλειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού που έχει «βυθιστεί» σε χρέη ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την ίδια απόφαση του δικαστηρίου ορίζεται σύνδικος πτώχευσης ο δικηγόρος Ευάγγελος Μπέης, ενώ ορίζονται και ημερομηνίες για τις συνελεύσεις των πιστωτών για τα περαιτέρω.

Η εργοδότρια εταιρεία έχει το δικαίωμα να υποβάλει έφεση κατά της απόφασης.


οlympia.gr