Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

EΘΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


                                    
  Δελτίο Τύπου                                                                               Θεσσαλονίκη, 1 Οκτωβρίου 2013

Το Εθνικό Συντονιστικό  Κέντρο EuroVelo για την Ελλάδα (Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης), σας καλεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013, στις 12:30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου 1) σε  συνέντευξη τύπου με θέματα:
  • τη δημιουργία της πρώτης ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo στην Ελλάδα και τη σημασία της για το βιώσιμο τουρισμό (AdamBodor, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών-ECF)
  • το έργο “Iron Curtain Trail” (Tibor Polgar, Westpannon Nonprofit Ltd.-συντονιστής εταίρος)
  • τη δημιουργία του πρώτου δικτύου επιχειρήσεων φιλικών προς τους ποδηλάτες «Cyclists Welcome Hellas “στην Ελλάδα (Γιώργος Φαρφαράς, Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο EuroVelo).
Η συνέντευξη θα δοθεί κατά την διάρκεια του συνεδρίου του ευρωπαϊκού έργου “Iron Curtain Trail (ICT): Sustainable mobility along the newest EuroVelo route” - “Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα: Βιώσιμη κινητικότητα κατά μήκος της νέας ποδηλατικής διαδρομήςEuroVelo του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South East Europe-SEE).
Το έργο “Iron Curtain Trail” αφορά τη σύνδεση περιοχών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με μία ποδηλατική διαδρομή μεγάλης απόστασης για την ανάπτυξη και την προώθηση της διαδρομής EuroVelo 13 μέσα από μία ευρεία ευρωπαϊκή συνεργασία.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εκπροσώπων εθνικών, περιφερειακών και τοπικών φορέων, Τοπικών Αναπτυξιακών Οργανισμών (Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Βουλγαρία), Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Ελλάδα, Σλοβακία, Κροατία, Σερβία, Ουγγαρία, Βουλγαρία) και άλλων εμπλεκόμενων φορέων (εκπροσώπων ποδηλατικών συλλόγων, τουριστικών υπηρεσιών, υπηρεσιών μεταφοράς κ.ά.).
Στο Συνέδριο θα γίνει παρουσίαση του έργου “Iron Curtain Trail”, των στόχων και των επόμενων δράσεών του καθώς επίσης θα παρουσιαστεί η κοινή μεθοδολογία που έχει αναπτυχθεί από τους εταίρους του προγράμματος σχετικά με τη μελέτη για την αναζήτηση καινούργιων ποδηλατικών διαδρομών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για καλές πρακτικές από διάφορες περιοχές της ΝΑ Ευρώπης αναφορικά με τις βιώσιμες μεταφορές, τη βιώσιμη κινητικότητα και τον ποδηλατικό τουρισμό.    
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο “Iron Curtain Trail” καθώς και το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ (www.antigone.gr), στο διαδικτυακό τόπο του έργου (http://ict13gr.blogspot.gr/) καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος