Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΡΑΓΩΝΑ - ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ«ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ή ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ: ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΣΗΜΙΤΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει και την ευθύνη της διαχείρισης των εθνικών θεμάτων εκ μέρους του Κινήματος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Θράκη που βρίσκεται για περιοδεία, έκανε την εξής δήλωση:

«Το διήμερο συνέδριο που «έστησε» το δίδυμο Δραγώνα-Φραγκιαδάκη για τα 90 χρόνια της Συνθήκης της Λωζάννης και το οποίο έληξε χθες βράδυ (Σάββατο 23/11/2013) είχε σαφώς υποκριτικά επιχειρήματα «ενδιαφέροντος».

Η στόχευση ήταν η αλλοίωση της Συνθήκης με ερμηνείες που βολεύει το συγκεκριμένο δίδυμο, με προφανή απώτερο σκοπό την εξαφάνισή της από προσώπου Θράκης.

Οι διοργανωτές του Συνεδρίου, οι υποστηρικτές του και οι θεατές-χειροκροτητές του είναι η ακριβής απόδειξη των όσων ισχυρίζομαι.

Τους απαριθμώ: ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Σημιτοσύστημα, ΓΑΠ - ΕΛΙΑΜΕΠ και εκπρόσωποι του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

Και όχι μόνον αυτό: κάποιοι έφθασαν στο απύθμενο θράσος, μιλάμε για Θρακιώτες μουσουλμάνους, να θέλουν να απευθυνθούν στο Συνέδριο μιλώντας… τουρκικά!

Θα αφήσω στην κρίση του ελληνικού λαού αυτή την «εκδήλωση», για «εθνικό» σκοπό, στην οποία μετείχαν και οι γνωστοί ΣΥΡΙΖαίοι του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ρωτώ, όμως, όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, έως πότε θα τίθεται σε αμφισβήτηση η Συνθήκη της Λωζάννης και ως πότε θα συνεχίζεται ο προγραμματισμένος εκτουρκογλωσσισμός της περιοχής (με το πρόσχημα της εκμάθησης και της… ελληνικής γλώσσας) από το δίδυμο Δραγώνα-Φραγκιαδάκη, με τα πάμπολλα εκατομμύρια που διαχειρίζεται από προγράμματα που εξασφάλισε με τη φροντίδα του Γιώργου Παπανδρέου.
Και μάλιστα την ώρα που διογκώνεται η αντίδραση των Πομάκων, οι οποίοι δεν θέλουν με το ζόρι να διδάσκονται την τουρκική γλώσσα.


Με την ευκαιρία, συνιστώ στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, την επόμενη φορά που θα καταθέσω Ερώτηση στη Βουλή για τις «εκπαιδευτικές δραστηριότητες» του διδύμου Δραγώνα-Φραγκιαδάκη, να μην μου επισυνάψει σχετική θετική έκθεση που υπογράφουν γνωστοί ΣΥΡΙΖαίοι πανεπιστημιακοί».