Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΟΙΖΩ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ"Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα η ΕΚΠΟΙΖΩ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και φορείς της κοινωνίας και της αγοράς, με θέμα «ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ». Τόσο η ΕΚΠΟΙΖΩ και η ΠΟΜΕΚ όσο και οι συμμετέχοντες φορείς (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος) ένωσαν τη φωνή τους, ζητώντας την αναστολή των πλειστηριασμών με το ισχύον καθεστώς για τουλάχιστον 3 έτη ακόμα, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να προσαρμοστούν τα δάνεια στις πραγματικές δυνατότητες των ελληνικών νοικοκυριών (με διαγραφές χρεών ανάλογα με τη μείωση της αξίας των βεβαρημένων ακινήτων, μείωση των επιτοκίων και ρεαλιστικές ρυθμίσεις).

Παρεμβάσεις υπέρ της αναστολής των πλειστηριασμών έκαναν οι βουλευτές κ. Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Ασημίνα Ξυροτήρη της ΔΗΜΑΡ, καθώς και η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας κ. Λούκα Κατσέλη.


Εν τω μεταξύ, η καμπάνια της ΕΚΠΟΙΖΩ για τη συγκέντρωση υπογραφών κατά της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, καθώς οι διαδικτυακές υπογραφές ξεπέρασαν τις 80.000 και μαζί με τις χειρόγραφες και μέσω SMS φθάνουν σχεδόν τις 100.000, που αποτελούσε και τον αρχικό στόχο συγκέντρωσης υπογραφών.