Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΟΥΣ 3.708 ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στοιχεία παρουσίασε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τον αριθμό των υπαλλήλων που πρέπει να ενταχθούν στη διαδημοτική κινητικότητα.
Σύμφωνα με τη μελέτη του Υπουργείου εντοπίζονται 3.708 πλεονάζοντες υπαλλήλους, οι οποίοι θα πρέπει να ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες άλλων Δήμων.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζει πως η μελέτη χρήζει τροποποίησης, καθώς έγινε πριν τις απολύσεις σχολικών φυλάκων, ενώ υπογραμμίζει το γεγονός πως εντάσσεται στα συμφωνημένα με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία πάντως προκύπτει ότι σήμερα υπηρετούν 93.973 υπάλληλοι εκ των οποίων οι 66.821 είναι δημόσιοι υπάλληλοι, οι 12.363 έκτακτο προσωπικό, 10.110 ως μόνιμο προσωπικό σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και 4.679 ως έκτακτο σε ίδιου νομικού χαρακτήρα φορείς.
Η δημοσιοποίηση των στοιχείων πάντως προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των δημάρχων, οι οποίοι αμφισβήτησαν την εγκυρότητα τους.
Η πρώτη αμφισβήτηση έγινε από το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, καθώς στο δήμο της πρωτεύουσας εντοπίστηκαν 670 υπάλληλοι προς διαθεσιμότητα. Ο Δήμαρχος Αθηναίων μάλιστα, όπως είπε θεωρεί πως στην κυβέρνηση βλέπουν το μεγαλύτερο Δήμο της χώρας ως "κλωτσοσκούφι", αφήνοντας υπονοούμενα περί μεροληπτικής αντιμετώπισης της Πελοποννήσου.
Στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο, η μελέτη Γρηγοράκου εντοπίζει αναλογικά εξίσου εντυπωσιακά νούμερα. Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται πως στο δήμο Νίκαιας - Ρέντη υπάρχουν 113 πλεονάζοντες υπάλληλοι, στο Δήμο Καλλιθέας 71, στο Δήμο Πειραιά 50 και 12 στην Ηλιούπολη.
Η ΚΕΔΕ με ψήφισμα που εξέδωσε σχετικά με το θέα, υποστηρίζει πως υπάρχουν "σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αρχική συμφωνία για το θέμα, απαιτώντας "απλούστευση των διαδικασιών" και παράκαμψη του ΑΣΕΠ για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων. Την ίδια στιγμή, ο σύλλογος εργαζομένων στην ΚΕΔΕ με ανακοίνωση που έβγαλε κάνει λόγω για κινήσεις «εν κρυπτώ και χωρίς σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, φωτογραφικής διάταξης με την οποία δρομολογείται ολοφάνερα και μεροληπτικά η μετάταξη- προστασία ημετέρων κομματικών και προσωπικών φίλων αλλά και συγγενικών προσώπων στην ΚΕΔΕ».



newsbomb.gr