Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ;

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίαςενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων του 2014 και ιδίως στις ευρωεκλογές και στο πιθανό ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών;Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσει κάποιος εύκολα. Ωστόσο όλα δείχνουν με βάση τις δημοσκοπήσεις και κυρίως μέσω των μηνυμάτων που λαμβάνει από όλη την επικράτεια ο κεντρικός μηχανισμός στη λεωφόρο Συγγρού είναι ο «εσωτερικός» εχθρός.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε παραδοσιακά νεοδημοκρατικές περιοχές, όπως η Βόρεια Ελλάδα για παράδειγμα, οι ψηφοφόροι της ΝΔ εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, κυρίως όμως προσωπικά από τον Αντώνη Σαμαρά θεωρώντας ότι το κόμμα μπατάρει ακροδεξιά.
Με άλλα λόγια οι λεγόμενοι «καραμανλικοί» και οι «δεξιοί» που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται στον «μεσαίο» αλλά και «πατριωτικό» χώρο δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν ΝΔ μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον.
Επίσης σημαντικό μέρος της ΝΔ διοχετεύει τη ψήφο του προς την Χρυσή Αυγή, η οποία παρά τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται λόγω ποινικής εμπλοκής της ηγεσίας της απολαμβάνει υψηλά ποσοστά που οφείλονται κατά κύριο λόγο στη διαρροή ψήφων από τη ΝΔ προς την φασιστική δεξιά.
Η ηγεσία της ΝΔ ανησυχεί και προβληματίζεται έντονα από τη συμπεριφορά της εκλογικής της βάσης και εδώ αρχίζουν να εκτυλίσσονται διάφορα σενάρια στη βάση κυρίως της διαμόρφωσης νέων «δεξιών» σχημάτων που θα μπορούσαν να ανακόψουν την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι αυτή την ώρα στο χώρο της Δεξιάς οι ζυμώσεις επικεντρώνονται:
- - Στην προσπάθεια από τη πλευρά του Αντώνη Σαμαρά να ενώσει τα κομμάτια της δεξιάς παράταξης, με κάποιους να μιλούν για κίνηση στην κατεύθυνση συγκρότησης της …Δεξιάς «Ελιάς»
- - Στον σχηματισμό ενός «λαϊκού δεξιού» κόμματος με τη συσπείρωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, της Νέας Μέρας του Χρήστου Ζώη και προσωπικοτήτων όπως του Βύρωνα Πολύδωρα, του Νίκου Νικολόπουλου κ.α.
- - Στην διάλυση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και τη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού «ακροδεξιού» κόμματος, με πολλούς να θεωρούν τον Μάκη Βορίδη ιδανικό ηγέτη!
Μπορεί εν κατακλείδι η ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά να μην βρίσκεται στη δυσχερέστατη θέση στη οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ωστόσο ο πάλαι ποτέ κραταιός δικομματισμός πνέει τα λοίσθια, γεγονός που δημιουργεί από τώρα τις κατάλληλες συνθήκες για μια ριζική ανασυγκρότηση και του πολιτικού σκηνικού στη μετα-μνημονιακή Ελλάδα.


newsit.gr