Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΕΑ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ



Στην απονομή πιστοποιητικού επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος βασικής Εκπαίδευσης- Κατάρτισης στη Διαμεσολάβηση σε 75 δικηγόρους προχώρησαν από κοινού η διοίκηση του «Αθηναϊκού Κέντρου Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών - ο Προμηθέας» και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.
Οι επιτυχόντες δικηγόροι- διαμεσολαβητές αναμένεται να συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα των διαμεσολαβητών του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.   
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος επισήμανε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τα Επιμελητήρια και τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας με στόχο την προώθηση του θεσμού της Διαμεσολάβησης, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο ο επιχειρηματικός και νομικός κόσμος να ενημερωθούν για την σημασία του θεσμού και τη συμβολή του σε εναλλακτικές μορφές Δικαιοσύνης.
Ο Πρόεδρος του ΒΕΑ κ. Παύλος Ραβάνης τόνισε ότι οι επιχειρηματίες  μπορούν πλέον να επιλύουν τα οικονομικά , εμπορικά και αστικά προβλήματα τους, μακριά από δικαστικές αίθουσες και με σαφώς λιγότερο κόστος χρονικό αλλά και χρηματικό.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ο «Προμηθέας» κ. Φώτης Κωτσής, ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η υιοθέτηση και προώθηση της κουλτούρας εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, προκειμένου οι επιχειρήσεις να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις του μέλλοντος.
Μετά την ολοκλήρωση της απονομής των πιστοποιητικών ακολούθησε ξενάγηση των παρευρισκομένων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για Διαμεσολάβηση, στο τέταρτο όροφο του Επιμελητηρίου.

Τα οφέλη της Διαμεσολάβησης για τον ιδιώτη (επαγγελματία, επιχειρηματία, εργαζόμενο)
-Κατ’ αρχήν, ο ενδιαφερόμενος, με όποια ιδιωτική εμπορική, αστική διαφορά έχει, επιλέγει να την επιλύσει άμεσα και με δική του πρωτοβουλία.
-Δεν εξαρτάται από τη λειτουργία των Δικαστηρίων και τις χρονοβόρες δικασίμους.
-Έχει λόγο στην επιλογή του Διαμεσολαβητή με πλήρη διαφάνεια.
-Μπορεί να έχει αποτέλεσμα και άμεση λύση του προβλήματός του, μέσα σε μια ημέρα, με εχεμύθεια και αξιοπιστία.
-Εξοικονομεί τα ποσά των δικαστικών εξόδων και αμοιβών, που θα είχε αν ακολουθούσε την πολύχρονη δικαστική διεκδίκηση.
-Συζητά και συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία, σε ανθρώπινο και πολιτισμένο επίπεδο και έχει το πλεονέκτημα της διαπραγμάτευσης.
-Σε διαφορές που δημιουργούνται μεταξύ συνεργατών, συνεταίρων και στενών κοινωνικών δεσμών, η επιτυχημένη Διαμεσολάβηση, μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση και διάσωση των σχέσεων, αντί της φθοράς και διάσπασής τους με εξαντλητικούς δικαστικούς αγώνες.
-Δεν χάνει κανένα άλλο δικαίωμα του σχετικά με τη διαφορά που έχει, για το μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΒΕΑ στα τηλέφωνα: 210-3680764 και 210-3680758, αλλά και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.vea.gr.