Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

600 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ 6000 ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΕΣ




Στο 1 προς 10 η αναλογία προσλήψεων - συνταξιοδοτήσεων. Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα γνωστοποιηθεί ο αριθμός των αναπληρωτών. Φρένο στους υπεράριθμους, προαναγγέλεται έρευνα Ρακιντζή για τα ωράρια

Mαχαίρι στις φετινές προσλήψεις εκπαιδευτικών
Μήνυμα αισιοδοξίας ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, παρά τις υπαρκτές δυσκολίες που υπάρχουν εξαιτίας της άσχημης οικονομικής συγκυρίας, έστειλε χθες η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, που θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου, η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι για το νέο έτος θα προσληφθούν 600 δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ προσέθεσε πως οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση έφτασαν τις 6.000. Αναφορικά με τους αναπληρωτές, ανέφερε ότι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα έχει καταγραφεί το σύνολο των λειτουργικών κενών και τότε θα προσληφθούν όσοι χρειάζονται για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα. "Καθένας κρίνεται για το πώς μέσα σε συνθήκες μεγάλης δυσκολίας επιτυγχάνει το καλύτερο αποτέλεσμα", είπε η υπουργός Παιδείας, για να προσθέσει: "Οι καπετάνιοι φαίνονται στις φουρτούνες".

Η κ. Διαμαντοπούλου, πάντως, στάθηκε ιδιαίτερα στον σχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ομαλό τρόπο. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στους 6.000 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που επέστρεψαν στα σχολεία, στις 2.000 συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων αλλά και στην "κάρτα του σχολείου", η οποία τέθηκε σε ισχύ από τις 6 Ιουνίου, μέσω της οποίας το υπουργείο Παιδείας θα μπορεί να έχει "on line" ενημέρωση για τα κενά σε προσωπικό, τον αριθμό των ωρών διδασκαλίας που αντιστοιχεί σε κάθε καθηγητή, τον αριθμό των μαθητών κ.λπ.

Αξίζει να επισημανθεί, πάντως, ότι εξαιτίας των φετινών λιγοστών προσλήψεων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, γνωστοποιήθηκε ότι θα υπάρξει Υπουργική Απόφαση για παράταση του χρόνου διορισμού όσων έχουν πετύχει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. "Εξαντλούμε τους πίνακες των βασικών ειδικοτήτων (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, δάσκαλοι). Οι υπόλοιπες ειδικότητες, με κανονιστική πράξη, έχουν δικαίωμα διορισμού την επόμενη σχολική χρονιά", υπογράμμισε η κ. Διαμαντοπούλου.


Οσον αφορά το θέμα που έχει ανακύψει με τα σχολικά βιβλία, επεσήμανε ότι είναι σε εξέλιξη η εκτύπωσή τους και προσέθεσε πως στόχος είναι στις 12 Σεπτεμβρίου να έχουν παραδοθεί όλα τα βασικά βιβλία και το επόμενο 20ήμερο να δοθούν και τα υπόλοιπα.

Ανακοίνωση για τον αριθμό των διορισμών εξέδωσε χθες η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η μεγάλη μείωση των προσλήψεων θα δημιουργήσει χιλιάδες κενά στα σχολεία και θα υποβαθμίσει δραματικά την παρεχόμενη ποιότητα εκπαίδευσης στους μαθητές".

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ ζήτησε, χθες, με επιστολή της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, με αφορμή τα προβλήματα που διαφαίνονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

e-go.gr