Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΙΟΣ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΘΑΝΑΤΩΣΕ 81 ΠΑΙΔΙΑ




Ιός του εντέρου έχει προκαλέσει το θάνατο 81 παιδιών στο Βιετνάμ, φέτος. Ο πρωθυπουργός της χώρας διέταξε να ενταθούν οι προσπάθειες για να σταματήσει η εξάπλωσή του.
Στη χώρα έχουν καταγραφεί 32.588 κρούσματα της νόσου του φέτος και οι θάνατοι σημειώθηκαν σε 17 επαρχίες και δήμους, κυρίως στα νότια.

Η νόσος «χεριών, ποδιών και στόματος» είναι περισσότερο συνήθης σε παιδιά και προκαλεί πυρετό, πληγές στο στόμα και φουσκάλες. Δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία αλλά συνήθως οι ασθενείς αναρρώνουν μέσα σε μια εβδομάδα. Σε σοβαρές περιπτώσεις, πρήξιμο στον εγκέφαλο μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση ή θάνατο.

Η ασθένεια αποτελεί "κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή των μικρών παιδιών", δήλωσε ο πρωθυπουργός, Nguyen Tan Dun, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες πρόληψης ήταν ακόμη αναποτελεσματικές.

Ο Dung διέταξε το υπουργείο Υγείας για να συντονίσει τις προσπάθειές της ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού και να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την ενίσχυση των συνθηκών υγιεινής στις περιοχές με παιδιά.


enet.gr