Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΦΥΓΕ ... Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ


 
Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΑ «ΝΕΥΡΑ» ΤΗΣ



i-troika-efyge-i-esostrefeia-epistrefei 
Έντονοι τριγμοί καταγράφονται στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης... με την κόντρα να κορυφώνεται σήμερα το πρωί και με αφορμή τα σενάρια ανασχηματισμού που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, για τη δημιουργία θέσεων αναπληρωτών υπουργών σε έξι υπουργεία. 

Για την κίνηση αυτή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους καθώς όπως διαρρέεται δεν είχαν προηγούμενη ενημέρωση και το έμαθαν από τα μέσα ενημέρωσης. Από την πλευρά της η κυβέρνηση εκφράζει την έντονη απορία καθώς όπως επισημαίνουν πρόκειται για μια ρύθμιση με στόχο να καλυφθεί ένα νομικό κενό που υπήρχε και για να υπάρξει ένα ενιαίο μοντέλο στα υπουργεία, κατ'απαίτηση και της τρόικας. 

Κυβερνητικός παράγοντας μάλιστα με έμφαση έλεγε πως «δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αναπληρωτής υπουργός στο Μακεδονίας-Θράκης». 

Σε κάθε περίπτωση πάντως όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι και όπως από νωρίς το πρωί είχε γράψει το newpost ο ανασχηματισμός σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί μετά το συνέδριο της Ν.Δ. 
 
Και αν και οι κυβερνητικοί εταίροι καθ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα προσπαθούσαν να διασφαλίσουν την κυβερνητική συνοχή, με την αποχώρηση των δανειστών, φαίνεται να βάζουν μπροστά τις «μηχανές αμφισβήτησης». 
 
Ήδη τις τελευταίες μέρες τα μηνύματα από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προκαλούν έντονο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση εμφανίζονται έντονα δυσαρεστημένα, καθώς θεωρούν πως είναι αποκλεισμένα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων και υψώνουν τους τόνους. 
 
Στην Ιπποκράτους και με δεδομένη την διακαή επιθυμία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για ενεργή συμμετοχή στην κυβέρνηση τα αίματα έχουν ανάψει για τα καλά. Μέσα σε λίγα 24ωρα το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε άρθρο νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας - το ίδιο έπραξε και η ΔΗΜΑΡ- αντέδρασε έντονα στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου ενώ και η Εύη Χριστοφιλοπούλου κατήγγειλε το υπουργείο Παιδείας για καθυστέρηση του νομοσχεδίου για το ενιαίο Λύκειο. 
 
Την ίδια ώρα και στη ΔΗΜΑΡ αλλάζουν ρότα καθώς βλέπουν την εκλογική τους δύναμη όπως αυτή αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις να συρρικνώνεται επικίνδυνα. 

Ο κ. Κουβέλης έχοντας αφήσει πίσω του τα αγκάθια χαράτσι και απολύσεις στο δημόσιο, επιχειρεί μια αριστερή στροφή για να κατευνάσει και τις εσωκομματικές αντιδράσεις.  
Κάποιοι πάντως εκτιμούν και προειδοποιούν  πως όσο καθυστερεί ο ανασχηματισμός τόσο θα ανεβαίνουν οι τόνοι από το ΠΑΣΟΚ. 

Στην Ιπποκράτους επισημαίνουν πως δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να καλείται να σηκώνει συνεχώς το βάρος επώδυνων αποφάσεων χωρίς να αναδεικνύεται η συμβολή του σε θέματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την κοινωνική συνοχή.

Ιωάννης Μαρτέλλος 
newpost.gr