Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΛΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΤΗ , ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ



i-proanakritiki-kalei-ksana-ton-dioti-nea-stoixeia-se-varos-toy 
Την κλήτευση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη πρόκειται να ζητήσουν μέλη της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, μετά τα νέα στοιχεία που προκύπτουν σε βάρος του από την πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ.

Χθες το απόγευμα έφθασε στην προανακριτική επιτροπή το πόρισμα των εγκληματολογικών ερευνών στον υπολογιστή που χρησιμοποιούσε ο κ. Διώτης όσο ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ. 

Στον σκληρό δίσκο που ερευνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν τα τρία αρχεία με τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, επομένως, το USB που έδωσε ο πρώην Υπουργός Οικομικών στον κ. Διώτη, φαίνεται πως ήταν δίχως τα εν λόγω αρχεία. 

Πιο αναλυτικά, η πραγματογνωμοσύνη αναφέρει: «πραγματοποιήθηκε εγκληματολογική αναζήτηση ως προς τις ονομασίες των 2062 αρχείων λογιστικών φύλλων διαμόρφωσης xls όπου κατέστη δυνατό να εντοπιστούν 1972 από αυτές σε διάφορες τοποθεσίες του πειστηρίου του σκληρού δίσκου…» και προσθέτει ότι στις ονομασίες που δεν εντοπίστηκαν περιλαμβάνονται και τα 3 αρχεία των συγγενών του Παπακωνσταντίνου. 

Ακόμα ένα στοιχείο που προκάλεσε το ενδιαφέρον της επιτροπής, ήταν το γεγονός ότι στον υπολογιστή ανοίχτηκαν 1800 αρχεία της λίστας. Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον υπολογιστή έχουν εισαχθεί 23 USB. Σύμφωνα με τις έρευνες, 3 στικάκια έχουν ενδιαφέρον για την επιτροπή. Τα δύο είναι γνωστά, δηλαδή το ένα που παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Διώτη, και το άλλο που παρέδωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Συγκεκριμένα, η έκθεση της ΔΕΕ αναφέρει ότι ο υπολογιστής δέχθηκε τρία στικακια «με ανακριτικό ενδιαφέρον».
newpost.gr