Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΟΪΚΑ "ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ" ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ - Eurobank !



Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Απριλίου 5, 2013

oi-germanoi-evalan-sto-mati-tin-ethniki-trapeza-300Από το 2011 η Deutsche Bank «φλέρταρε» την Εθνική Τράπεζα!

Όποιος έχει παρακολουθήσει τις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια θα μπορεί να κολλήσει τα κομμάτια του περίεργου παζλ.

Η τρόικα ζητά οι δυο τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν ξεχωριστά, ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες η άποψη της τρόικα ήταν ότι ακόμα και να κλείσει η Eurobank θα ήταν ακόμα καλύτερα. Το σκεπτικό είναι ότι δεν θα μπορέσει να πωληθεί (που;;;) μια τράπεζα με ενεργητικό 170 δις ευρώ όπως θα είναι ο νέος όμιλος.

Διαβάστε απάντηση της Εθνικής Τράπεζας σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο Αθηνών, για τα δημοσιεύματα το Σεπτέμβριο του 2011 που ήθελαν την Εθνική να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη γερμανική τράπεζα (επί κ. Άκερμαν να θυμίσουμε) για πιθανή «συνεργασία».

ete deutsche

Φήμες τότε έλεγαν ότι η Deutsche Bank θα αποκτήσει το 10% της Εθνικής, που σημαίνει ότι η τράπεζα θα βρει το ποσό των ιδίων κεφαλαίων για την επερχόμενη αύξηση κεφαλαίου. Αν η ΕΤΕ πάρει τη Eurobank το 10% αν ισχύει ακόμα αυτό το ποσοστό, θα είναι αρκετά μεγαλύτερο. Εννοείται πως η γερμανική τράπεζα (ναι αυτή που έκρυψε ζημίες 12 δις για να μην «σκάσει») δεν ήταν άγνωστη στα ελληνικά τραπεζικά δεδομένα. Ήταν στρατηγικός επενδυτής στην Eurobank και αποχώρησε από το μετοχικό κεφάλαιο.

Το «ενδιαφέρον» της Deutsche Bank για την Εθνική είχε «αναθερμανθεί» και το φθινόπωρο του 2012. Διαβάστε H εισβολή της Deutsche Bank (ναι κάνε τον έκπληκτο τώρα)

olympia.gr