Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

ΤΡΟΪΚΑ : ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ , ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ


Το σχέδιο προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για συνολικά 4.000 απολύσεις και να υπάχθούν 25.000 δημόσιοι  υπάλληλοι σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι το τέλος του έτους παρουσίασε η κυβέρνηση στην τρόικα, με το χρονοδιαγραμμα για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου να περιλαμβανει ακόμη και μηνιαίες αναφορές στις οποίες θα καταγράφεται αναλυτικά με αριθμητικά στοιχεία η εργασιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων.
Οπως αναφέρεται ρητά στο έγγραφο που δόθηκε στους εκπροσώπους της τρόικας και παρουσιάζει η «Καθημερινή», η κυβέρνηση με το «κλείσιμο» της ΕΡΤ εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της για τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο το θέμα οχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά πλεόν η κυβέρνηση πατάει «γκαζι» για να εκπληρωσει τις μνημονιακές υποχρεωσεις της.
Μηνιαίες αναφορές
Οσον αφορά στις μηνιαίες αναφορές, που θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο και θα απεικονίζουν την κατάσταση στο Δημόσιο θα καταγράφεται πόσοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε κινητικότητα, από πού προέρχονται και πού τοποθετήθηκαν αλλά και πόσοι ακόμη απομένουν αναξιοποίητοι. Επίσης, θα κατατίθεται μηνιαία αναφορά για τις αποχωρήσεις και από πού προέρχονται (απόλυση, συνταξιοδότηση κ.λπ.), καθώς και για την πορεία των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων, ενώ μηνιαίως θα καταγράφονται οι απασχολούμενοι στη γενική κυβέρνηση. Γενικός στόχος είναι η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 180.000 για την περίοδο 2012-2016.
Επιπλέον, ως προαπαιτούμενα στην επόμενη αξιολόγηση από τους πιστωτές, τον Σεπτέμβριο, τίθεται η αξιολόγηση και τα περιγράμματα θέσεων για 450.000 υπαλλήλους καθώς και η υπαγωγή 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα/κινητικότητα.
Τελευταία αναφορά το Δεκέμβριο του 2012
Να σημειωθεί ότι οι μηνιαίες αναφορές για Προσλήψεις – Μεταφορές – Αποχωρήσεις πραγματοποιούνταν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ωστόσο το μέτρο αυτό έχει ατονήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία αναφορά είναι για το Δεκέμβριο του 2012.


aftodioiksi.gr