Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ "ΑΓΚΑΘΙ" ΤΗΝ ΕΡΤ

Προσωρινή αναστολή εκλογών με «αγκάθι» την ΕΡΤ

Την Τετάρτη απόγευμα, σε νέα σύσκεψη θα αποφασίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί αν θα βρεθεί κοινός τόπος πρωταρχικά για την ΕΡΤ (το δύσκολο) και μετά για τη λειτουργία της κυβέρνησης και τον ανασχηματισμό (το εύκολο).
Προς το παρόν, όπως έλεγε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας στην aftodioikisi.gr, «οι εκλογές πήραν προσωρινή διαταγή για αναστολή», εκφράζοντας την ελπίδα ότι «την Τετάρτη θα βρεθεί η ‘χρυσή τομή’ για το θέμα της ΕΡΤ», προκειμένου η συζήτηση να προχωρήσει και στα υπόλοιπα θέματα.
Ωστόσο, το μεγάλο «αγκάθι» παραμένει ακόμη και μετά τη «χρυσή τομή» του ΣτΕ που όμως οδήγησε σε διαφορετικές ερμηνείες αλλά και τη χθεσινή τους συνάντηση: Και ακούει στο όνομα ΕΡΤ.
Βρισκόμαστε ακόμη στη αρχή
Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης ζητούν να εφαρμοσθεί εδώ και τώρα η απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου και να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλέορασης, όμως το Μέγαρο Μαξίμου μέσω διαρροών συνεργατών του πρωθυπουργού αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε ρόλο εκπροσώπου του Α. Σαμαρά μετά τις δηλώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών δίνουν εντελώς διαφορετική ερμηνεία. Λένε, δηλαδή, ότι ναι μεν η ΕΡΤ θα ξανανοίξει προσωρινά και μέχρι ην ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, αλλά ότι δεν θα είναι η παλαιά αλλά μία διαφορετική δημόσια ραδιοτηλεόραση, το πρόγραμμα και το προσωπικό της οποίας θα οριστεί από τον διοικητή-διαχειριστή.
Με αυτά τα δεδομένα,  φαίνεται ότι στο θέμα της ΕΡΤ βρισκόμαστε ακόμη εκεί που ξεκινήσαμε: Με τον κ. Σαμαρά να μιλάει για ένα μεταβατικό σχήμα πολύ διαφορετικό από το σημερινό και με τους δύο κυβερνητικούς του εταίρους να απαντούν ότι η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει ως έχει μέχρι να ψηφισθεί ο νέος νόμος.

aftodioikisi.gr