Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.

Μετά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή συνεταιριστικών και συνδικαλιστικών στελεχών της χώρας μας και εκπροσώπων των νέων αγροτών, ο επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων κ. Ανέστης Γιώργος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ξεκινώντας τη νέα προσπάθεια ανασυγκρότησης της γραμματείας μας, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα στελέχη μας που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Αναβαθμίζουμε το ρόλο των μελών της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων, δίνοντας “μεγαλύτερη φωνή” στα μέλη μας στα κεντρικά όργανα,  θεσπίζοντας υπεύθυνο αγροτικών θεμάτων σε κάθε περιφέρεια -πλέον της περιφερειακής ενότητας- θέτοντας κριτήρια αξιολόγησης για όλους μας και ζητώντας από όλους καινοτόμες προτάσεις για τον τρόπο λειτουργίας της Γραμματείας.
Ενημερώσαμε για τις πρωτοβουλίες της Γραμματείας από την ανάληψη των καθηκόντων μας έως σήμερα, για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα.
Αποφασίσαμε, με τα συνδικαλιστικά στελέχη, να εργαστούμε για τη διαμόρφωση των συνθηκών για την ίδρυση νέου Αγροτοσυνδικαλιστικού Φορέα με στόχο την εκπροσώπηση των αγροτών και αγροτισσών στα εθνικά και διεθνή φόρα,  όπως και τη γενικότερη προάσπιση των συμφερόντων των αγροτών.
Συμφωνήσαμε στην ανάγκη να επισπευσθεί η κατάθεση του νέου νόμου πλαισίου, για τους συνεταιρισμούς, που έχει συμφωνηθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης μετά και το ομόφωνο πόρισμα της επιτροπής.

Διαβεβαιώσαμε και δεσμευτήκαμε ότι η πρώτη προτεραιότητα μας, είναι η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, έτσι ώστε να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια που κάνει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρός μας κ. Αντώνης Σαμαράς για την ανασυγκρότηση της χώρας».